wel uitgeef
Blogmas 2018

Dingen waar ik mijn geld wél aan uitgeef in december

Ik schreef aan het begin van blogmas al over aan welke dingen ik mijn geld níét uitgeef in december. Toch zijn er zeker ook dingen waar ik juist niet op bespaar. Het is maar 1 keer per jaar december en ik geniet er met volle teugen van. 

Oliebollen van de kraam

Als ik in december langs een oliebollenkraam kom kan ik het niet laten om er eentje (of een paar) mee te nemen. Op oudjaarsdag zelf eet ik liever de oliebollen die mijn vader zelf heeft gemaakt. De rest van het jaar eet ik eigenlijk sowieso geen oliebollen, behalve misschien eentje op de kermis, al ben ik al heel lang niet op de kermis geweest. Maar in december heb ik er constant zin in!

Lekker veel thee

Ik ben een echte theeleut, zeker tijdens de koudere maanden van het jaar. Aan het einde van november is bij Simon Levelt altijd Sinterklaasthee te koop, mijn favoriete thee die met appel, kaneel en amandelstukjes smaakt als een kopje snoep. Ik geloof wel dat de naam sinds dit jaar veranderd is, waarschijnlijk vanwege de inmiddels controversiële naam van de tweede thee uit de serie. Sinterklaasthee is niet goedkoop, dus het is echt een ‘treat’ maar ik vind het zijn geld zeker wel waard.

Het kerstdiner

Zowel kerstavond, eerste kerstdag als tweede kerstdag eet ik graag lekker en daar heb ik wel wat voor over. Begrijp me niet verkeerd; ik gebruik mijn eigen tips écht wel. Doordat ik dat doe en geen (onnodige) euro’s uitgeef kan ik het extra geld dat ik uit wil geven daadwerkelijk naar luxe gaan.

Leuke servetten

Het is een beetje een flauwe tic van me, ik ben altijd aangetrokken door leuke servetten. Uiteindelijk is het ook iets wat ik ‘altijd’ wel kan gebruiken en dus mag ik ze meestal wel kopen van mezelf. Door het jaar heen kan ik mezelf wat makkelijker tegenhouden trouwens. Dit jaar ben ik nog geen must haves tegen gekomen, maar het is nog geen kerst…

Die ene leuke kerstbal

Vorig jaar telde ik bijna 5 euro neer voor mijn Hamsterkerstbal, ik vind hem nog steeds geweldig en heb er geen seconde spijt van gehad. Die ene bal die ik dat jaar koop mag best wel wat meer kosten. Dat zorgt er alleen maar meer voor dat ik er zuinig mee zal doen. Mijn ‘gewone’ ballen wil ik het liefst zo goedkoop mogelijk, dat is dan ook minder pijnlijk als die kapot zou vallen. Moet er niet aan denken dat het met een van mijn mooie ballen gebeurd!