blogmas 2020

Dit zijn mijn 5 beste ontdekkingen van 2020

Het afgelopen jaar is er niet veel gebeurd. Geen vakanties, geen uitjes meer na maart (gelukkig kon ik wel nog naar het Scoupy jubileum en de Huishoudbeurs in februari) en heel veel plannen die in het water vielen. Toch heb ik veel leuke ontdekkingen gedaan en is 2020 wat mij betreft toch een leuk jaar geweest. We zijn immers ook verhuisd en ik ben voor mijzelf begonnen, dat zijn toch mooie mijlpalen die ik niet mag vergeten. Daarnaast heb ik ook hele leuke ontdekkingen gedaan, waar ik waarschijnlijk ook het komende jaar nog veel plezier van zal hebben.

Online boodschappen bestellen bij Picnic

Oh, wat was ik sceptisch over deze boodschappenservice. En ja, hij is op sommige punten echt wel duurder dan andere supermarkten én heeft sowieso geen goede aanbiedingen. Maar voor het gemak dat ik ervoor terug krijg betaal ik met liefde. Omdat wij maar met zijn tweetjes zijn en vooral leven op onze voorraad is €35,00 een beter bedrag dan €50,00 van andere bezorgservices van supermarkten en ik betaal er, zeker in tijden van oplopende besmettingen, graag voor om niet naar de winkel te hoeven. Toch blijft de supermarkt mijn happy place, dus ik combineer het nog graag met elkaar en zo kan ik het me ook veroorloven want mijn vriezer zit dus gewoon vol met deals en Picnic gebruik ik alleen voor andere dingen. Als jij ook kennis wil maken met Picnic en graag €5,00 korting wil op je eerste bestelling gebruik dan code Minke363. (Dit is een affiliate code.)

Acties tegen voedselverspilling

2020 was ook het jaar dat ik Too Good To Go, de uitverkoopbak bij Jumbo en de anti-verspilling acties bij Lidl leerde kennen. Wauw wat een besparing heb ik hiermee gedaan! En voedselverspilling tegengaan is ook nog eens lekker voor het milieu. Ik heb ontdekt dat de ene Jumbo bij mij heel goed is voor houdbare producten, daar bespaarde ik o.a. €116,00 op koffie en had ik 66% korting op lekkere wijn. De andere Jumbo is vooral goed voor verse producten. Vlees en vleeswaren, vooral. Bij Lidl kocht ik vooral lekker veel Too Good To Go producten, waar ik (dankzij mijn vriezer) nu nog van kan profiteren. Waar ik veel mensen heb horen klagen dat de boodschappen zo duur zijn geworden heb ik het gevoel dat ik (buiten de lockdown periodes) juist meer heb bespaard dan ooit.

Vega schnitzel van Aldi

Ik hou van schnitzel, maar vind de gepaneerde lapjes van de supermarkt vaak van slechte kwaliteit en eigenlijk helemaal niet lekker. Toen ontdekte ik via Hello Fresh hoe lekker vegetarische schnitzel is, maar ja; waar halen ze van deze box hun schnitzel vandaan? Toen zag ik ineens bij de Aldi, sowieso de ontdekking van het jaar, vegetarische schnitzels liggen voor minder dan €2,00! Dat kan toch niet lekker zijn? Nou, toch wel. Heel smaakvol en zeker niet droog en waar mijn vleesschnitzel meestal gevalletje ‘aangebrand en nog niet gaar, houdt uw smoel en vreet het maar’ is was deze heerlijk krokant gebakken. Ik vind het verdere vega assortiment nog wel een beetje om te janken, maar hopelijk gaan ze daar in 2021 aan werken.

Moestuinieren

Deze zomer heb ik voor het eerst zelf groenten verbouwd. Super leuk! Ik heb een moestuinbak op wielen en daarin heb ik mijn eerste pogingen gedaan. Niet alles was even geslaagd, zo hebben we uiteindelijk geen boterboontjes gegeten, maar hadden we juist een rucola overschot. Dat geeft helemaal niet, ik vond het leuk om ermee bezig te zijn en in februari ga ik dan zeker ook weer opnieuw beginnen met het opzetten van mijn moestuin.
Voor de boterboontjes komen aparte bakken en het lijkt me ook wel wat om courgettes te gaan verbouwen, want die eten wij toch wel heel erg veel. Ik moet alleen nog een beetje heel erg veel leren over de moestuin en het verbouwen van groente, maar dat vind ik er alleen maar leuk aan. Wat ik trouwens ook heel erg leuk vind is plantjes kweken uit keukenafval en ik heb dus ook al 2 avocado plantjes gekweekt, en nog een stuk of 8 pitten die nog niet zijn uitgekomen, haha.

Wijnvoordeel wijnen en koffievoordeel koffie

Dit is eigenlijk pas een ontdekking van de afgelopen maanden, maar via deze websites kun je voor weinig heel goede wijn en koffie kopen. Het liefst stapel ik korting bij deze webshops, in veel gevallen kan dat namelijk. Zo combineerde ik al een aantal keer een korting van de site (zodat de wijn €3,99 per fles kostte) met een kortingscode van €15,00 of hoger. Waardoor ik nog geen €32,00 betaalde voor 12 flessen.
Met Black Friday combineerde ik de 3+1 gratis koffie voordeelactie ook met een code, zodat ik nog 10% extra korting kreeg en uiteindelijk maar €38,77 betaalde voor 320 koffiecups. Aluminium koffiecups, die normaal echt vele malen duurder zijn dan €0,12 per cupje. Dat terwijl de koffie én de wijn van deze webshops echt heerlijk is. Kortingscodes zijn trouwens makkelijk te vinden door even te Googlen op koffievoordeel kortingscode of wijnvoordeel kortingscode, daarnaast krijg ik ze zelf regelmatig in mijn mailbox en via de post toegestuurd.

Het zijn wel wat uiteenlopende dingen, die ontdekkingen. Toch vind ik het erg leuk om even terug te denken aan de dingen waar in in 2020 echt blij mee ben geweest. Soms is het moeilijk om te bedenken dat het afgelopen jaar ook gewoon mooie momenten heeft gehad, zeker nu de kerstdagen er zo anders uit zullen zien dan we gewend zijn. Ik ben ook al flink plannen aan het maken voor volgend jaar, maar daar zal ik later nog wel op terug komen…

In dit artikel staan affiliatelinks.