blogmas 2020

Feestmaand favorieten bij Aldi – kerst on a budget

Net zoals Lidl heeft ook Aldi natuurlijk ook een mooi kerstassortiment. Ze staan misschien wat minder bekend om hun luxe assortiment, maar dat betekent niet dat het ook minder lekker is. Wat ik ook erg leuk vind is dat het assortiment (op de kerstklassiekers na) van Lidl en Aldi totaal niet te vergelijken is. Nu Aldi door de afstand van mijn huis eigenlijk mijn go-to budgetsupermarkt is geworden (ondanks dat ik fan ben en blijf van Lidl) wilde ik me toch een beetje verdiepen in hun feestdagen assortiment. Dit zijn de producten die mij het meest opvielen.

Luxe verse mini quiches €2,99

Op kerstavond is het soort van traditie dat wij hapjes eten op de bank. Helaas wil mijn vriend geen All You Need Is Love met me kijken, maar dat komt wel goed. Deze kleine quiches lijken me een leuke aanvulling, maar ook als eenvoudig voorgerecht of bijgerecht is het een leuke optie.

Bladerdeeg rol €0,99

Plakjes bladerdeeg zijn nog altijd goedkoper dan een rol, maar voor sommige gerechten kun je geen losse plakjes gebruiken. Dus een budgetoptie voor een rol bladerdeeg is dan zeker heel erg welkom. Bijvoorbeeld beef (of beet, voor de vegetariërs onder ons) Wellington.

Aardappelgratin met truffel €1,99

Dit is eigenlijk ook een favoriet van mij van Lidl, maar ik dacht dat zij deze dit jaar niet hadden. Gelukkig heeft Aldi het wel en deze is ook nog een stukje dichterbij dan de Lidl, dus jeej! Ik zou dit echt elke dag kunnen eten, maar aangezien ik dan zo’n bak in mijn eentje in één keer leeg eet is het beter voor me om dat niet te doen.

Luxe gevulde pasta €2,99

Sowieso ben ik heel erg fan van de mezzelune pasta die Aldi altijd in het assortiment heeft, dus deze met luxere vulling vind ik alleen maar interessanter. Ik heb dit soort pasta graag in de vriezer voor momenten dat ik lekkere trek heb. Even koken, beetje boter in de pan met een blaadje salie en daarin even laten bakken. Mjam!

Verse stoofpeertjes €1,99

Het moet even gezegd worden dat ik zelf niet van stoofpeertjes hou, maar volgens mij ben ik daarmee in de minderheid. Sowieso ben ik vooral liefhebber van onbewerkt fruit, dus wellicht is dat het probleem. Anyway, het lijkt me wel heel lekker dat je dan voor de feestdagen niet alle moeite hoeft te doen om stoofpeertjes op tafel te zetten, maar ze wel te kunnen eten. Daarom wilde ik deze toch noemen. Serveer met een bol vanilleijs en je hebt een heerlijk feestelijk kerst dessert.

Groentechips €1,49

Ik eet regelmatig groentechips door het jaar heen. Ze zijn alleen niet van alle merken even lekker, Die van Aldi waren voorgaande jaren in elk geval altijd de allerlekkerste. Goed zout, knapperig en een goede smaak van de groenten. Ik kwam voorgaande jaren alleen niet echt bij Aldi rond de feestdagen, dus eigenlijk ben ik wel heel blij dat hij nu dichterbij zit. Toch maar eens naartoe fietsen…

Posh pooch – Wijn voor de hond en kat €2,49

Deze kerst kan je hond of kat ook mee proosten, dankzij de bij Aldi verkrijgbare Posh pooch. Deze alcoholvrije, niet-koolzuurhoudende drank is speciaal ontwikkeld voor je huisdier en dus helemaal veilig. Ik heb geen huisdieren, dus dit zal je niet in mijn winkelmandje vinden. Toch wilde ik het niet van jullie onthouden!

Wijn diverse prijzen

Ook voor mensen wijn kun je prima terecht bij Aldi. Of je nu van rood of wit houdt, al voor minder dan €4,00 per fles heb je een wijn te pakken die door de Grote Hamersma wordt aanbevolen met een 8,5. Zelf ben ik erg fan van de Chardonnay in de gele doos. Niet heel sjiek om wijn uit een pak te drinken, maar ik vind het toch wel makkelijk dat je niet met al die lege flessen komt te zitten.

Mijn daadwerkelijke kerstboodschappen zullen dit jaar grotendeels bij Jumbo vandaan komen, omdat ik daar een bezorgmoment heb gereserveerd. Maar ik denk dat ik deze maand nog wel een paar keer bij Aldi naar binnen wip voor wat van deze lekkere dingen. Al had ik eigenlijk gepland om dat niet te doen…