blogmas 2020

Vragen van mijn lezers beantwoorden – Q&A

Natuurlijk mag input van mijn lieve lezers niet ontbreken in deze Blogmas van 2020. Ik vertel het keer op keer hoe dol ik er op ben als jullie ‘meedoen’. Antwoorden op vragen, reageren op Instagram stories of berichtjes van lezers die (dankzij mij) al heel veel hebben bespaard. Het maakt niet zoveel uit wat het is, ik geniet er van! Dus daarom vond ik ook dat een Q&A niet mocht ontbreken tijdens deze blogmas en vroeg ik een tijdje geleden aan mijn Instagram volgers om vragen in te sturen. Het mocht van alles zijn en over van alles gaan, dus de Q&A gaat van hot naar her en van de hak op de tak, maar dat vind ik alleen maar leuk!

Wat was de allerbeste korting die je tot nu toe gehad hebt?

Ik denk dat dat ergens zit tussen de 440 koffiecups voor €10,00 en de Knorr burrito’s voor €0,58 per doos. Die Wereldgerechten bleken ook nog eens family-packs te zijn dus van 2 dozen kon ik 3 keer eten. Dus was ik uiteindelijk per burrito-avond maar €0,38 kwijt aan de wereldgerechten. Dat is dus 88% korting. Aangezien ik met de koffiecups zelfs 92% korting kreeg is dat toch een betere deal. Wil je weten wat de andere superdeals waren die ik dit jaar vond? Daar schreef ik eerder al een artikel over!

Waar wil je je komend jaar op richten betreft Gierige Gerda?

Ik merk dat ik met mijn richting van boodschappen en meer dagelijkse uitgaven en het echte besparen echt wel een goede niche heb. Dus dat wil ik blijven doen. Wel wil ik meer persoonlijk worden, wat meer van mezelf en mijn leven laten zien op Instagram. Meer laten zien hoe ik het dan toch doe. En ik wil ook heel graag nog meer laten zien dat besparen/ zuinig zijn juist níét betekent dat je een sober en saai leven leidt. Daarnaast gaat er binnenkort nog een nieuwtje komen, maar daarop moeten jullie nog even wachten!

Wat zijn gezonde alternatieven voor snacken on a budget?

Het is misschien niet zo sexy, maar ik zou toch zeggen: fruit. En dan appels, peren, bananen of mandarijntjes. Alles wat verwerkt is is eigenlijk helemaal niet zo gezond, wat ze ook zeggen op de verpakkingen. Verder ben ik zelf dol op rijstwafels en popcorn is ook een heel goede budgetproof snack, die zeker erg gezond is als je het zelf maakt!

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt op budget gebied?

Tijd voor een kleine biecht. Ik heb namelijk best wel veel fouten gemaakt, want daar leer je van. Ik heb alleen 1 heel grote fout meerdere keren gemaakt. En elke keer als het gebeurde dan wist ik al dat ik het anders zou moeten doen. Maar telkens zorgde ik er niet voor dat ik mijn fout zou herstellen, tot we gingen verhuizen. Nu ben je benieuwd, he? Nou, ik nam een abonnement op Libelle omdat ik bij dat abonnement een cadeau kreeg en zo zou ik daar technisch gezien veel op besparen. Dikke tip, trouwens, als je niet doet wat ik deed. Ik zei dat abonnement namelijk vervolgens niet op en heb nog een hele tijd elk half jaar betaald. Het ergste is dat ik het lezen niet bij kon houden en dus een hoop Libelle’s in de folie in een doos heb liggen. Afwachtend tot ik er wel tijd voor heb. Pas toen ik sowieso moest bellen met Sanoma om mijn verhuizing door te geven heb ik alles opgezegd. Ja ik ga mij in een hoekje schamen voor deze domme actie.

Waar koop je wc papier met 75% korting?

Van wc papier reken ik eigenlijk niet met percentage korting, maar liever wat ik per rol betaal. Dat is in het geval van mijn favoriete deal €0,15 per rol. Daarvoor koop ik dan Page original bij Jan Linders (een supermarkt in het Zuiden van Nederland.) Normaal betaal je daarvoor per rol ongeveer €0,45 dus dat zou ‘maar’ 66% korting zijn. Kortingen klinken natuurlijk wel altijd heel denderend en leuk en ik ontken écht niet dat ik er dol op ben. Maar de laagste of toch tenminste de beste prijs voor iets betalen is eigenlijk belangrijker dan hoge kortingen behalen, want dat kan niet altijd.

Als je een huisdier zou nemen, wat zou dat dan zijn?

Ik denk niet dat wij vlug een huisdier zullen nemen. Daar heb ik echt uiteenlopende redenen voor. Maar als ik dan iets zou moeten kiezen zou ik kiezen voor een Edelpapegaai. Deze vogel zou dan ook gewoon los door het huis mogen vliegen, ik hou niet zo van dieren in kooitjes. Mijn vriend zou het ook wel echt heel graag willen, ik denk alleen niet dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Heb je leuke ideeën voor kerstuitjes? 2020-proof natuurlijk!

Het is november als ik dit schrijf en helaas kan ik niet in de toekomst kijken. Ik heb dus géén idee wat wel en niet mag tijdens de kerstperiode en aansluitende kerstvakantie. De dingen die mij aan kerst doen denken zijn al vlug dingen die sowieso niet doorgaan. Schaatsen bijvoorbeeld. Een andere kerstige activiteit die wel door kan gaan is wandelen. Nu is dat misschien wat saai, maar je kunt er natuurlijk ook een speurtocht van maken. Deze kan je zelf uitstippelen, maar er zijn ook een hele hoop plekken waar je online of via bijvoorbeeld de VVV aan een leuke speurtocht kan komen. Tijdens de eerste lockdown deelde ik trouwens ook al een artikel met allemaal ‘uitjes’ waarvoor je de deur niet eens uit hoeft! 

Wat is jouw top 5 lekkerste, voordelige recepten?

Ik deel mijn favoriete recepten graag met jullie. Dit jaar ben ik daar dan ook veel meer mee aan de slag gegaan en komend jaar wil ik nog veel meer heerlijke, maar betaalbare recepten delen. Lekker en luxe hoeft niet altijd duur te zijn en dat wil ik duidelijk maken

Bobotie – Dit recept is gebaseerd op een pak Wereldgerechten van Knorr. Maar alles bij elkaar betaal je hier bijna net zoveel voor als de normale prijs van zo’n pak. Niet alle Wereldgerechten zijn even makkelijk zelf na te maken, maar voor Bobotie is het echt een beetje onzin om zo’n pak te kopen.

Boerenkool salade met linzen – Wist je dat boerenkool uit de vriezer maar €0,40 kost? Dat is toch geen geld? Deze salade is dus echt mega goedkoop, maar het smaakt alles behalve goedkoop. Je kunt makkelijk meer boerenkool toevoegen zodat je meer groente binnen krijgt. Dan nog blijft het echt mega goedkoop.

Platbroodpizza – We kunnen niet altijd super gezond eten. Ik tenminste niet. Soms heb ik gewoon zin in fast food. Als ik midden in de week crave naar een lekkere pizza maak ik deze. Meestal neem ik 1 wrap, gevuld met lekker veel courgette en paprika. Het is zo lekker, vrij eenvoudig te maken en niet zo slecht als een bestelling bij New York Pizza.

Rode spaghettisaus – Dit ligt standaard in mijn vriezer. Niet de meest gezonde spaghettisaus (de favoriet van mijn vriend heeft veel meer groenten, die zal ik nog wel eens delen) maar wel heel lekker en makkelijk om achter de hand te hebben voor een dag waarop je niet veel tijd hebt. Eventueel kan een lekkere salade ernaast de missende groenten wel opvangen.

Groente lasagne – Tsja ik ben gewoon dol op recepten zonder vlees. Het voegt voor mij steeds minder toe en het is gewoon duur. Aan dit recept is makkelijk wat (vega) gehakt toe te voegen voor degene die dat wel missen. Maar mij maak je erg blij met dit recept. Beetje zuinig met de kaas en het is nog gezond ook.

Wat doe je voor werk?

Dit! Gierige Gerda is sinds juni van dit jaar officieel mijn werk. Dat was wel echt een droom die uitkwam, al was dat nooit de insteek toen ik op 21 februari 2017 mijn eerste deals op Instagram uploadde. Een jaar later kwam daar verandering in en begon ik er heel hard voor te werken om te zorgen dat ik er al mijn tijd aan kan geven. Het enige wat jammer is is dat ik nu dus geen hobby meer heb want ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!

Hoeveel pin je per week?

Ik werk niet met cash, maar met potjes op mijn bankrekening. Ik zal daar over een tijdje wel wat meer over vertellen, maar ik pin dus niet elke week een vast bedrag. Mijn weekbudget is ook niet statisch. Gemiddeld probeer ik rond de €50,00 in de week uit te komen, voor 2 volwassenen, maar dat kan technisch ook betekenen dat ik in week 1 €100,00 uitgeef en in week 2 helemaal niks. Later deze maand zal ik nog precies vertellen wat ik dit jaar aan boodschappen heb uitgegeven.

Welk product hoef je voorlopig echt niet te kopen (omdat je genoeg voorraad hebt)?

Ik ben begin dit jaar een beetje los gegaan met babyzeep. Het was precies in de tijd dat mijn voorraad al helemaal ingepakt zat toen er eerst een 50% korting op Zwitsal en daarna een aanbieding voor gratis Robijn bij Kruidvat kwam. Ik heb van beide gebruik gemaakt en kan nu wel een paar jaar vooruit met zeep. Overigens vind ik het geen ramp dat ik me hier op heb verkeken, het is lang houdbaar en ik ben erg tevreden met het effect op mijn huid. Voor eenzelfde actie met Robijn bij Trekpleister kocht ik later dit jaar nog deodorant voor mijn vriend.

Van welk product hoop je juist dat vlug weer een goede aanbieding komt?

Hoewel ik echt nog wel een goede voorraad heb, hoop ik wel dat ik eerdaags weer een goede deal kan krijgen op vaatwastabletten. Daar heb ik dit jaar helemaal niets voor gekocht, maar ik heb natuurlijk wel vaatwastabletten gebruikt. Ook hoop ik dat de Jan Linders wc papier actie in 2021 terug zal komen, want goedkoper dan €0,15 vind je nergens wc papier. Er zijn mensen die Page original te dun vinden, maar ik vind het perfect. Dikker wc papier vind ik dan weer niet fijn, maar hey we hebben allemaal onze voorkeuren en dat is oké!

Hoe hebben jij en je vriend elkaar ontmoet?

Ik ben, heel toepasselijk, tegen hem opgebotst in de supermarkt. Komende moederdag 5 jaar geleden. Dat ik hem daarvoor al via Tinder had leren kennen laten we maar even weg uit dit romantische verhaal, toch? We woonden best een stukje uit elkaar, ik kwam alleen wel regelmatig in zijn woonplaats. Dus toen ik na onze ontmoeting een keer mijn computer met oude foto’s aan het opruimen was kwam ik foto’s van hem tegen, die ik 7 jaar voor onze ontmoeting had gemaakt.

Waarom maak je geen video’s meer?

Toen Gierige Gerda een beetje populair begon te worden dankzij aandacht op de landelijke televisie besloot ik dat ik er meer mee wilde. Dat werd alleen nooit wat ik wilde dat het werd, dus besloot ik te gaan bloggen. Iets wat veel meer tussendoor kan en waar ik meer energie van krijg dan het kost. Dat neemt niet weg dat ik het creatieve proces rond YouTube wel heel leuk vond en dat soms wel mis. Dus wie weet wat 2021 ons brengt wat dat betreft…

Het is een flink artikel geworden, maar oh wat vond ik het leuk om deze vragen te beantwoorden! Bedankt aan degene die ze gesteld hebben. En degene die het helemaal gelezen hebben, ik hoop dat je het leuk vond om mij wat beter te leren kennen.