werk lunch
Boodschappen Recept

Mijn favoriete lunches om mee te nemen naar werk

Ik vertelde in het artikel over veranderde eetgewoonten dat ik graag een goede, lekkere lunch mee neem naar mijn werk. Vaak ‘prep’ ik mijn lunch 2 tot 3 dagen van tevoren, zodat ik het op de dag zelf alleen nog maar af hoef te maken. Zo heb ik meer rust tijdens de avond en kan ik vlak voor het slapengaan alles klaarzetten voor de volgende dag.

‘Breakfast’ burrito

Natuurlijk is het woord ‘breakfast’ (wat Engels is voor ontbijt) een beetje gek, maar het concept is hetzelfde. Zo’n burrito is vooral heel fijn om restjes van bijvoorbeeld aardappel of groenten in te verwerken. Mijn favoriete versie is voor 3 dagen; 2 eieren, 6 cherrytomaatjes, handje rode paprika, een klein blikje kidneybonen en taco kruiden. Dit verdeel ik over 3 wraps, wel goedgevulde wraps dus. Uiteindelijk kost zo’n lunch mij ongeveer 75 cent en ben ik goed gevuld voor de hele middag en je kunt er dus ook allerlei restjes in gooien. Wel zou ik ik ei en bonen (kunnen ook kidneybonen of bijvoorbeeld linzen zijn) als basis houden.

Salade of broodje Caprese

Ik ben dol op de combinatie mozarella – pesto – tomaat en dus ook als salade of broodje. Als ik het eet als salade meng ik het met fusilli (die gedraaide pasta) en als ik het op een broodje eet neem ik mijn beleg los van het broodje mee. Het is even wat gehannes, maar zorgt er wel voor dat je lunch lekker vers smaakt. Sowieso vind ik het een dikke tip om ‘op locatie’ te beleggen in plaats van thuis. Haal je salade of beleg wel even voor de lunch al uit de koelkast, ijskoude tomaat heeft veel minder smaak dan warme. Met een prijs van net boven de euro is dit een wat prijzigere lunch, maar wel heel erg smullen en beter dan een broodje kroket!

Broodje vegetarische filet americain

Ik wist de eerste dagen op mijn nieuwe job natuurlijk nog niet zo goed hoe de lunch daar precies werkte, dus koos ik de eerste dagen voor een eenvoudige maar lekkere lunch. Ik maakte mijn eigen vegetarische filet americain en nam het in een los bakje mee samen met een vers stokbroodje. Heerlijk en met een prijs van rond de 40 cent voor 3/4 dagen aan beleg echt enorm budgetproof. Door het beleg op een broodje te doen vind ik het wel meteen stukken lekkerder dan een gewone boterham.

Couscous salade

Een bak vol met groenten en wat couscous, dat is wat een couscous salade is voor mij. Maar net wat ik voor restjes heb (courgette, komkommer, paprika) of wat er lekker in de aanbieding is natuurlijk. Je kunt de groenten een beetje grillen, maar je kunt ook prima rauwkost gebruiken. Voor de bite vind ik het lekker om er geroosterde krokante kikkererwten aan toe te voegen en eventueel wat feta. Je kunt deze salade zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wil, maar ik denk dat de kosten net als de Caprese salade meestal zo rond de euro ligt. Voordeel is wel dat dit echt een gezonde, voedzame maaltijd is en dus een goed middagmaal als jij ’s avonds weinig tijd hebt om te eten.

Mijn lunches zijn dus niet perse mega goedkoop, maar wel voedzaam, gezond en voorkomen slechtere keuzes in de hongerige momenten van de werkpauze. Het voorkomt ook dat ik een paar uur later weer honger heb of zin krijg in (ongezond) lekkers. Binnenkort zal ik eens wat meer experimenteren met lunches, maar dit zijn klassiekers die al flinke tijd bovenaan mijn favorieten lijstje staan!

Wat is jouw favoriete lunch?