Hoogtepunten van 2019 Gierige Gerda
Geen categorie

Mijn hoogtepunten van 2019

Dit is het laatste artikel van 2019, nog een paar dagen en dan laten we dit jaar voorgoed achter ons. Dan gaan we 2020 in. Vol met goede voornemens, doelen en met een frisse nieuwe blik. Dat ik uitkijk naar het nieuwe jaar wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet met plezier terug kijk op het jaar dat is geweest. Dat doe ik aan de hand van de bestnine van 2019.Niet de ‘best nine’ (beste negen) gebaseerd op likes of engagement op Instagram, maar de 9 foto’s die voor mij een hoogtepunt zijn.

Foto 1 – Het nieuwe jaar

In de caption bij deze foto vertelde ik dat mijn kerstvakantie weer over was. Ik had van 22 december t/m 3 januari vakantie gehad en die vrije tijd wilde ik graag in Gierige Gerda steken. Ik was echter veel te moe om dit te doen en er kwam niks van terecht. Iets wat later nog harder terug zou komen. Ik had teveel hooi op mijn vork en dat zorgde ervoor dat ik nergens meer energie voor had.

In de zomer probeerde ik daarom uit wat het effect zou zijn als ik minder artikelen zou posten. Ik ging van 4 artikelen per week naar 3 artikelen. Ik dacht dat het mij wel wat bezoekers zou kosten, maar niets was minder waar. In de zomermaanden zien de meeste bloggers een (flinke) dip in hun statistieken, maar ik verbrak het ene na het andere bezoekersrecord en niet zo’n beetje. In september had ik 5 keer zoveel bezoekers als in januari.

Foto 2 – Smaaktest

Een van de leukste artikelen om te schrijven zijn de smaaktest artikelen. Ik schreef daar van de week ook al over. Vooral het artikel over cola was erg populair en al die smaken cola naast elkaar deden me ook echt beseffen hoeveel verschil er in zit. Voor komend jaar staan er ook al wat dingen op stapel, ik ga dan echter alleen voor huismerken, daarbij zijn de verschillen toch het meest interessant.

Foto 3, 4 en 8 – Beurs, Zomerweek en Winterfair

Ik geniet er zo van om een dagje naar de Huishoudbeurs, Libelle Zomerweek of Margriet Winterfair te gaan.Van Libelle en Margriet mocht ik speciaal komen om verslag te doen, Huishoudbeurs deed ik op eigen initiatief. Ik hoop dat ik komend jaar ook van de Huishoudbeurs een persaccreditatie krijg, anders is het waarschijnlijk niet mogelijk om verslag te doen. Het is niet alleen ontzettend leuk om naar deze evenementen te gaan, ook de verslagen schrijven is heel leuk. Ondanks dat het verschrikkelijk vermoeiend is, zo vlak na zo’n dagje uit!

Foto 5 – Efteling

Niks voor Gierige Gerda maar ik bracht dit jaar ook weer een bezoek aan de Efteling. Heerlijk vind ik dat. Helaas hadden we een lekke band met de rolstoel, gelukkig konden we een Efteling rolstoel lenen en werd de band gemaakt terwijl wij door het park liepen. Wat een service! Het weer werkte niet zo mee, maar deze foto met mijn favoriete vreetzak vond ik wel een plekje in deze lijst waard.

Foto 6 – Samenwerkingen

Natuurlijk is het een eer als een bedrijf met je wil samenwerken. Het zegt iets over je populariteit en (in sommige gevallen ook) over je kwaliteit. Toch vind ik het vooral leuk om een samenwerking aan te gaan omdat het me creatief extra kan prikkelen. Zo maakte ik deze foto, in kersttrui ja, op de warmste dag van het jaar (tot dan toe) ter promotie van Half Christmas. In 2019 groeide mijn blog, zoals ik eerder zei, echt enorm wat ook interesse voor samenwerkingen deed groeien. Ik heb daar veel van geleerd, wat ik wel wil maar ook vooral wat ik niet wil en dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste.

Foto 7 en 9 – In de media

Wist je dat ik dit jaar 8 keer in de media ben geweest? Nadat ik eind 2018 met best wel wat kerst bespaartips in de media was geweest bleef het in 2019 lange tijd stil op dat gebied. Ik mocht aan het begin van het jaar nog mijn verhaal doen op Nu.nl over wijn uit de supermarkt. Wijn, what else?
Het duurde tot september voordat ik voor de tweede keer aandacht kreeg in de traditionele media. Een interview met het AD wat uiteindelijk in zo’n beetje elke uitgave van de persgroep bleek te staan.
De dag voor Black Friday was even een klein gekkenhuis. Gelukkig dat niet alle interviews door konden gaan anders had Nederland zeker een Gierige Gerda overdosis gehad. Het absolute hoogtepunt kwam pas eind december, toen de VROUW glossy met mijn interview uit kwam. De shoot was al in begin oktober geweest en was het gaafste wat ik tot nu toe mee heb mogen maken. Compleet met visagie, stylist en een fotostudio. Echt gaaf om dit allemaal mee te mogen maken!

Bezoekers

Ik wil deze kans ook even aannemen om te zeggen dat ik mijn bezoekers/ volgers echt enorm dankbaar ben. Zeker degene die vaker hier of op mijn sociale media berichten of likes achterlaten. Mijn geheugen is goed genoeg om de meeste van jullie te herinneren en te zien dat er een vaste groep volgers is. Ook als je daar niet bij hoort en je minder regelmatig mijn site bezoekt wil ik je bedanken, je leest dit immers wel en daarvoor wil ik je alvast ontzettend bedanken!

Het nieuwe jaar

Nu 2020 eraan komt ligt er natuurlijk een onbeschreven blad voor me. Er zijn doelen die ik achterna kan gaan jagen. Wensen die ik hoop dat uit zullen gaan komen en er zullen ook vast wat dingen gaan gebeuren die ik nu niet eens kan bedenken.

Ik blijf in ieder geval elke week 3 artikelen plaatsen, gewoon zoals dat het afgelopen jaar is gegaan. Het kriebelt stiekem ook wel om weer eens wat vaker video’s te gaan maken. Ik had daar, in het begin van vorig jaar, echt heel veel plezier in en mis het dus soms best wel. Wie weet waag ik mij er komend jaar dus ook weer aan, ik beloof alleen niks.

Verder wil ik me wat onderwerpen betreft ook duurzaamheid meer gaan onderzoeken. Vaker de kwaliteit van verschillende huismerken onderzoeken en natuurlijk de waarde van DIY’s uitproberen! Achter de schermen zal er vooral hard worden gewerkt aan mijn schrijfskills, want zeker als ik enthousiast ben of onder tijdsdruk typ willen er nog wel eens fouten worden gemaakt. Ook die tijdsdruk is iets waar ik hard aan ga werken om te verminderen. Ook wil ik heel graag beter worden in foto’s maken. Ik hoef geen Annie Leibovitz te worden maar er is wel veel ruimte voor verbetering.

Natuurlijk hoop ik vooral dat jij, lezer van Gierige Gerda, het nieuwe jaar met me in gaat en blijft genieten van mijn artikelen. Hoe leuk het schrijven an sich ook is, het is toch het allerleukste als je er anderen ook mee helpt, inspireert en entertaint!

2 gedachten over “Mijn hoogtepunten van 2019”

  1. Hoi Gierige Gerda, ik volg je pas vanaf de zomer maar lees ieder stukje met heel veel plezier.
    Ik steek er veel van op en je brengt me op ideeën waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Dank je wel voor de inspiratie!

    Ik wens je een geweldig nieuw jaar met veel mooie artikelen.

  2. Superleuk om je verhalen te lezen. Ook al ben je in bepaalde opzichten veel fanatieker met besparen dan ik (huismerken kopen en geen echte luxe dingen kopen) vind ik het erg leuk om je te volgen. Wie weet ga ik in 2019 ook iets meer besparen door jouw voorbeeld te volgen 😉

Reacties zijn gesloten.