Postcode Loterij doe maar lekker vegetarisch
Actualiteiten

Haal je het meest uit je Postcode Loterij ‘doe maar lekker vegetarisch’-kaart

Al een aantal jaar komt de Postcode Loterij, in samenwerking met Albert Heijn en Unilever in november met een kaart voor gratis boodschappen. Elk jaar met een ander thema, zo kregen we al biologische boodschappen, duurzaam en dit jaar ‘doe maar lekker vegetarisch’. Als je zelf meespeelt met de Postcode loterij is het natuurlijk maar een klein prijsje op de jaarlijkse kosten die zo’n abonnement meebrengt. Toch zijn er ook genoeg deelnemers die de kaarten weggeven. Om er iemand mee te kunnen helpen, omdat ze zelf geen boodschappen doen bij Albert Heijn of omdat ze absoluut geen vegetarisch eten willen. Ja, echt. Ik vind het altijd erg leuk om met de kaart te gaan shoppen omdat het haast een puzzel is om er zoveel mogelijk mee te kunnen kopen.

Niet alleen maar vleesvervangers

Het mooie van de kaart van dit jaar is dat ‘vegetarisch’ eigenlijk alles is wat geen vlees bevat. Groenten zijn dus gewoon vegetarisch, net als (de meeste) pasta en eieren. Daarom hoef je voor deze actie niet alleen vleesvervangers te kopen, maar vallen ook blikjes linzen, bonen en kikkererwten, groenten en noten. Let wel op dat er wel een selectie is gemaakt van deelnemende producten en dat niet alle vegetarische assortiment deelneemt aan de actie.
Welke items je wel kunt betalen met de kaart zie je hier. Productnaam kopiëren, zoeken en toevoegen aan je winkelmandje. ‘Sorteren op looproute’ om te zien of jouw Albert Heijn dit product verkoopt.

Combineer bonus met de kaart

Als dit artikel online komt is het vrijdag en dat betekent dat de bonusacties voor volgende week bekend zijn. Daarnaast heb je nog tot en met zondag om gebruik te maken van de acties van deze week. Omdat je de kaart niet in 1 keer hoeft op te maken kun je er dus voor kiezen om een deel voor de acties van deze week te gebruiken en een deel voor de acties van volgende week. Eerdere jaren liep er bijvoorbeeld ook een 1+1 gratis actie op Knorr Wereldgerechten, terwijl er ook een aantal te betalen waren met de Postcode loterij kaart. Alleen in zo’n geval zou ik deze kaart trouwens gebruiken voor iets wat regelmatig met 50% (of meer) verkocht wordt.

Koop wat normaal geen (of weinig) korting heeft

Ik geef de kaart dan liever uit aan producten waar eigenlijk nooit (hoge) korting op zit en die ik toch vaak gebruik. Bijvoorbeeld de linzen in blik, waarmee ik het favoriete gerecht van mijn vriend kan maken. Of spaghetti, rijst, groenteconserven en alles wat houdbaar is en nooit in de aanbieding komt. Dat is ook wat ik doe. Net als voorgaande jaren shop ik met de kaart vooral voor mijn voorraad en ik denk dat ik me vooral stort op de linzen, bonen en kikkererwten in blik en de noten. Deze dingen eet ik regelmatig en zijn relatief goedkoop, waardoor ik veel uit die €12,50 (of eigenlijk €25,00 want ik heb 2 kaarten) kan halen. Maar ik wacht zeker ook nog even af wat er volgende week in de bonus komt. Terwijl ik dit schrijf is dat natuurlijk nog geen vrijdag en dus nog niet bekend.

De gewone boodschappen

Omdat er zoveel groenten (vers, pot en diepvries) meedoen met de actie is het ook prima te doen om de kaart te gebruiken als korting op je weekboodschappen. Zorg dan dat je je weekmenu zoveel mogelijk plant met de lijst van actieproducten erbij zodat je optimaal gebruik maakt.
De allereerste keer dat deze actie was (lang geleden) heb ik er de ingrediënten voor een lunch van een man of 12 voor gekocht. Met (zelfgemaakte) champignonsoep en broodjes. Geloof dat alleen nog het verse broodbeleg betaald moest worden. Aangezien er toen eigenlijk geen budget was voor een lunch kwam dat toen heel goed uit! Dat is dus ook nog altijd een optie.

Ga niet voor de makkelijke weg

Bij deze actie zijn uiteraard ook weer enkele recepten geschreven en ook speciale Allerhande boxen gemaakt. Hiermee kun je voor €12,50 met 4 personen eten. Nu vind ik €3,12 niet perse heel duur per portie, maar ik geloof wel dat als je zorgvuldig gebruik maakt van de kaart dat €12,50 je veel verder kan oprekken dan 4 porties. Ook de box die speciaal is samengesteld voor deze actie, waarin volgens mij vooral Unox producten, zou ik niet direct aanraden. Ook al is de waarde van de box hoger dan die €12,50 van de kaart, je haalt veel meer waarde uit je €12,50 door zelf te shoppen en zelf te beslissen wat jij gebruikt.

Ik vind het elk jaar weer een feestje als de kaart op de mat valt. Al moet ik eerlijk toegeven dat dit pas het eerste jaar is dat ik helemaal voorbereid naar de winkel ga. Driewerf hoera voor de uitgebreide deelnemende productenlijst!

Heb jij een Postcode loterij ‘doe maar lekker vegetarisch’-kaart ontvangen?

#nospon

23 gedachten over “Haal je het meest uit je Postcode Loterij ‘doe maar lekker vegetarisch’-kaart”

 1. Als je gierig bent, ahum, koop geen loten, is toch ook denk ik 12,50 per maand.

  Knipoog hoor.

 2. €13,50 geloof ik zelfs en in december wordt het weer duurder. Maar zoals ik al schrijf; niet iedereen heeft zo’n ‘doe maar lekker vegetarisch’-kaart omdat ze zelf deelnemen. ?

 3. Je kon deze kaart altijd voor biologische producten gebruiken. Dit jaar vind ik het erg verwarrend omdat je denkt dat het biologisch is. Dat is het echter niet, je kunt er ook (niet biologische) groenten mee kopen. Waardeloos vind ik dat

 4. K** thema, het moet een soort van beloning zijn voor de mensen die lid zijn ervan. En niet een je mag veel dingen halen maar we doen geen korting op vlees.

 5. Zou fijn zijn dat je de kaart kunt gebruiken, zonder te moeten kijken of het artikel wel mag.

 6. Dat is inderdaad nog een beetje lastig. Vorig jaar stonden er nog voor veel producten kaartjes, maar dan ook weer niet bij alles. Ik ben eigenlijk allang blij dat er dus een lijst is, anders was het helemaal moeilijk.

 7. Jammer dat je het nodig vind om te schelden. En een maaltijd bestaat toch niet alleen uit vlees? Koop de rest lekker van die kaart en betaal voor het vlees. Dan bespaar je alsnog €12,50! ?

 8. Je hebt twee kaarten zeg je.Heb je die omdat je twee loten hebt op 1 naam ?
  Ik heb namelijk twee loten en 1 kaart gekregen terwijl ik andere jaren 2 kaarten kreeg.

 9. Geef mij maar eigen keus en niet verplicht vegetarisch. Moet leuk voor iedereen zijn. Weggeven kan natuurlijk altijd. Maar zelf een keer krijgen is ook wel leuk. Helaas niet mijn ding

 10. Je maaltijd bestaat toch niet alleen uit vlees? Er is zoveel meer dan alleen vleesvervangers te krijgen voor deze kaart. Ja dan moet je je stukje vlees wel betalen, maar je bespaart toch €12,50! Ik koop hier ook geen vleesvervangers mee (zoals ik in het artikel schrijf) maar vooral producten die ik veel gebruik maar nooit in de aanbieding zijn; mais, pasta en tomatenblokjes bijvoorbeeld.

 11. Niet alleen vlees, aardappelen kunnen er ook wel bij. Maar men zet de “titel” neer alsof je een gerecht moet gaan maken zonder vlees. Als je deze actie deed met dierendag of die “week zonder vlees” dan snap ik het een deel.
  Wat ik volgend jaar (en de komende 100+ jaar) niet zie gebeuren is een actie met korting op vlees/vis/kip met deze kaarten doordat al die 10 veganisten omdat ze het voor een ander moeten verpesten.
  Als je vegatarier of veganisten wilt zijn is prima geen probleem, maar stop met het kijken naar een ander.
  Wat er nu gebeurd is dat men te bang is een normale actie te maken voor iedereen.

 12. Ik ben het helemaal met je eens Gerda. Je kan met de kaart ook groenten kopen, iedereen eet toch wel eens boontjes/spinazie/bloemkool/tomaten/komkommer enz……

 13. Vlees en vis is nu eenmaal niet duurzaam. Deze acties zijn erop gericht om mensen kennis te laten maken met keuzes die beter zijn voor de toekomst van onze aardbol.

  Daar kun je het niet mee eens zijn, maar het is nu eenmaal niet bedoeld als beloning of prijs, maar als promotie.

 14. Bedankt voor deze blog. Hier was ik precies naar op zoek! Ik koop bijv. Pijnboompitten hiervan. Zijn nooit in de bonus en zijn bij heel veel maaltijden goed te gebruiken.

 15. Thanks, Gerda!
  En Wow Hans, wat een woede. Al eens gedacht aan het milieu?
  Met 1x per week geen vlees eten kun je als consument al heel veel bijdragen aan een duurzamere wereld. Maar ik gok dat jij vind dat anderen de wereld verpest hebben, niet jij.

 16. Wat verwarrend is dat je bij het zoeken naar boodschappen denkt dat vegetarisch en biologisch hetzelfde is, en je dus korting krijgt. Mooi mis?

 17. Kaart ook aan mijn dochter gegeven; 3 pakjes vleesvervangers, wokgroenten 1 + 1 gratis, aangevuld met zilvervliesrijst en pasta. Daar kan ze heel wat dagen van eten 🙂

 18. Het is heel verwarrend om van de postcodekaart de kopen , bij AH Bio is niet goed mag niet , Vegan ook niet , alleen het kaartje volgen waar Post Code loterij bij staat , Is tegenwoordig dan aardappels , groenten en Fruit niet Vegan.??? ik vind het cadeau een niet reëel .

  Daarom heb ik bewust gekozen , om mijn cadeau , in de box te stoppen en te schenken aan de voedselbank bij AH .

 19. Hoi Anna, ik heb je 2 reacties even samengevoegd tot 1.

  Voor klachten verwijs ik je naar de Postcode loterij zelf, daar hem ik verder geen invloed op.

Reacties zijn gesloten.