supermarkt app
telefoon apps

Supermarkt apps – zijn ze de ruimte op je telefoon waard?

Voor alles en iedereen lijkt er tegenwoordig een app en dus ook voor de vele supermarkten. Ik was wel erg benieuwd of het echt de ruimte op je telefoon waard is, want als ik voor elke supermarkt waar ik heen ga de app zou moeten hebben zou dat veel ruimte in beslag nemen. Daarom heb ik van 7 supermarkten de app gedownload, zodat ik ze een beetje kon vergelijken. Wat hebben de apps nu eigenlijk voor functies? Hoe nuttig zijn deze functies? Welke app zou ik het meest aanraden?

De vergelijken van de apps

De meeste apps hebben wel een beetje dezelfde basic functies, daarom besloot ik deze maar gewoon in een tabel te zetten, zo kun je in één oog opslag zien welke apps de meeste functies heeft.

Jumbo Jan Linders Albert Heijn Plus Aldi Lidl Dirk
Aanbiedingen x x x x x x x
Boodschappenlijstje x x Alleen aanbiedingen x
Bestellen x x x
Recepten x x x x
Klantenkaart x x
Barcode scanner x x x

Extra’s

Sommige apps hebben wel een extra functie ingebouwd, wat natuurlijk het gebruik van de app wel wat prettiger kan maken.

Jumbo:
In de Jumbo app vindt je 2 mooie extra functies. Zo is er de bier- en wijnvinder zodat je bij elk moment en gerecht de juiste alcoholische versnapering kunt serveren. Super handig en om het je nog makkelijker te maken zijn er Jumbo lijstjes. Kant-en-klare boodschappenlijstjes voor verschillende (feestelijke) gelegenheden, zodat je geen tijd meer hoeft te besteden aan het maken van een lijstje. Bestel het meteen online en je hebt extra gemak.

Plus:
Bij Plus kun je op dit moment sparen voor handpoppen van de Fabeltjeskrant. Dit kun je doen door ouderwets zegeltjes op een kaart te plakken, maar dus ook door bij de kassa je app te laten scannen. Spaar je op deze manier mee? Dan krijg je ook nog eens 3 extra zegels.

Over het algemeen verschillen de apps dus niet zo heel veel met elkaar. Persoonlijk vind ik de apps van de Aldi en Lidl het meest zinloos, het volledige assortiment kunnen terugzoeken is toch wel het belangrijkste doel waarvoor ik de apps zelf gebruik. Daarom is de Albert Heijn app ook mijn meest favoriete; deze supermarkt bezoek ik zelf ook het meest, maar de functies die ik het liefst gebruik zijn ook op de website te vinden dus daarvoor is de app niet persé nodig. Daarom zou ik zeggen; download de app van je meest bezochte supermarkt (als dat niet Aldi of Lidl is) of de app van de supermarkt waar je het liefst besteld en laat de rest links liggen.

Welke supermarkt app heb jij op je telefoon staan?

2 gedachten over “Supermarkt apps – zijn ze de ruimte op je telefoon waard?”

  1. bij de lidl plus app kun je extra korting krijgen op bepaalde producten dus vind ik deze app wel handig.

Reacties zijn gesloten.