Actualiteiten

Terugblik op Gierige Gerda in 2021

Welkom bij het allerlaatste artikel van 2021. Even terugblikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin we allemaal in een rollercoaster hebben gezeten en waar ook dit blog zich in bevond. Het was dit jaar namelijk een beetje zoeken naar mijn publiek. Nadat ik in december 2020 besloot mijn reacties uit te zetten was ik namelijk een groot deel kwijt. Veel lezers kwamen van Google en zonder reacties pikte Google mijn artikelen niet meer op. Het duurde een paar maanden, maar sinds de zomer heb ik mijn publiek hervonden en heel wat meer. Het was dus uiteindelijk een prachtig jaar met heel wat hoogtepunten.

Dit waren de meest gelezen artikelen

  1. Geheimen van de verspil-me-niet stickers in de supermarkt – Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die fan is van verspilling tegen gaan. Ik heb afgelopen week ook ontdekt waar bij onze Albert Heijn de afgeprijsde broden liggen, dat is ook wel eens leuk. Al bak ik mijn brood het liefste zelf tegenwoordig. Wel leuk om te zien dat jullie deze geheimen ook graag willen ontdekken!
  2. Boodschappen worden duurder – zo bespaart Gierige Gerda! – Dit artikel werd niet alleen heel goed gelezen, hij werd ook 32(!) keer gedeeld op Facebook. Mooi want dan weet ik wat jullie willen lezen en volgend jaar zal ik dus nog veel meer delen over hoe ik het precies aanpak. Het blijft moeilijk om dat precies te vertellen, want het vergt ook wel een beetje training. Maar dat komt best wel goed denk ik.
  3. Albert Heijn Premium – wat bespaar je met deze nieuwe abonnementsvorm – Deze deed het goed, ook via Google. Maar het allerleukste van dit artikel was dat ik de eerste was die erover schreef. Daardoor werd ik door een aantal andere websites als de bron vernoemd, wat natuurlijk extra tof is.

Deze artikelen vond ik zelf het leukst

  1. 5 redenen om NIET naar Duitsland te gaan om te besparen – Ik vind het zelf soms heel leuk om artikelen van een andere kant aan te vliegen. Over het algemeen worden de meeste mensen aangesproken door artikelen met titels waardoor de oplossing van het probleem buiten hen ligt.
  2. Waarom voedselverspilling je grootste kostenpost is – Voedselverspilling is iets waar ik me zo graag tegen inzet. Het is de basis van veel geldverspilling én een groot deel van onze milieuproblematiek. Door Too Good To Go en de anti-verspillingsbak voorkomen we al veel. Maar toch komt meer dan de helft van de voedselverspilling nog uit de huishoudens en dat is zo eenvoudig te voorkomen door gewoon te kopen wat je nodig hebt.
  3. Queenpins bij Ladies Night – dé film die Gierige Gerda niet mocht missen – Natuurlijk was het niet per se het artikel wat zo leuk was. Maar het was wel heel leuk om naar deze film te gaan, met het idee dat ik er wat over zou gaan schrijven. Er waren namelijk echt wel een hoop mensen die me hadden geattendeerd dat deze film uit zou komen. Ik heb er ook echt zin in dat hij op een streamingdienst komt zodat ik hem nog een keer kan kijken!

In de media

Ik kwam in 2021 maar liefst 17 keer in de media. Dat is het meest sinds ik begon in 2017! En hierbij tel ik ook alleen de keren waarvan ik weet dat ik in de media ben geweest, want ja wat ik niet weet kan ik niet tellen. Het leukste was denk ik wel mijn bijdrage aan Keuringsdienst van Waarde. Waarbij we een hele dag op pad waren geweest, van alles gefilmd en vervolgens was ik nog geen minuut in beeld. Een paar weken geleden was ik bij Hart van Nederland te zien en dat bericht werd schijnbaar de volgende ochtend ook gebruikt in het nieuws op Radio 10. Dat vond ik toch ook wel echt een eer. Ik heb dit jaar ook de switch gemaakt om niet langer de term ‘koopjesjager’ te gebruiken, maar voortaan als ‘bespaarexpert’ door het leven te gaan. En ik heb het gevoel dat ik daarmee ook wat serieuzer genomen wordt als iemand die anderen helpt. En dat is heel leuk.

10.000 volgers op Instagram

Vier jaar lang droomde ik ervan om de 10.000 volgers op Instagram te halen. Met dit volgers aantal kreeg je namelijk de functie om een zogenaamde ‘swipe-up’ toe te voegen aan stories. Hierdoor was het makkelijker om volgers door te sturen naar een website. Dat maakte het makkelijker om mensen door te sturen naar mijn nieuwste blog of bijvoorbeeld een goede aanbieding. In maart 2021, na mijn flash optreden in de Keuringsdienst van Waarde, was het eindelijk zo ver. Helaas werd ruim een half jaar later de functie omgezet naar linkstickers die voor iedereen toegankelijk zijn. Van de andere kant; dat werkt echt top en iedereen snapt het en de volgers ben ik niet kwijt. 😉 Super leuk dat jullie met zoveel zijn!

Beginnen van de podcast

Natuurlijk was 2021 ook het jaar dat ik samen met Iris een podcast begon. Dat was ook nog niet zo simpel, het duurde even voor we onze tone of voice en manier van podcasten hadden gevonden. Maar dat we zijn begonnen is belangrijk en daarom ben ik ook gewoon trots op die eerste afleveringen die misschien minder lekker zijn om te luisteren dan degene die we nu maken. Je leert immers alleen maar door te doen. En uiteindelijk ben ik heel trots dat we aan het einde van het jaar gewoon de 3000 downloads per maand hebben aangetikt. Maar op de podcast hebben we zelf ook teruggeblikt, dus dat kun je in de podcast horen!

Ik heb heel erg veel zin in het komende jaar. Ik heb veel leuke plannen, én het is een jubileumjaar! In februari 2017 begon ik met het delen van cashbacks op Instagram. En hoewel ik het vanaf het begin best serieus nam, had ik nooit verwacht dat het vijf jaar later mijn baan zou zijn. Dat elke maand tienduizenden mensen (met veel plezier) mijn blog zouden lezen. Dat ik zoveel mensen zou kunnen helpen om serieus geld te besparen. Zonder jullie was dit nooit gelukt. Thanks!