q&a
Persoonlijk

Vragen van Instagram volgers beantwoorden!

Het leukste aan bloggen en social media is het contact met mijn volgers. Daarom vond ik het wel tijd worden om een keer een Q&A te houden waarbij ik mijn Instagram volgers vroeg om vragen te stellen. En in dit artikel ga ik ze beantwoorden!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Afgelopen 9 maanden heb ik full time aan Gierige Gerda gewerkt, maar sinds afgelopen maandag ben ik weer aan het werk voor een baas. Helaas brengt deze site (nog) niet genoeg geld binnen om er van te leven. Maar ik ben erg blij dat ik er wel alles voor in heb kunnen zetten om een goede start te maken met mijn blog en leuke samenwerkingen heb kunnen doen. Ik werk nu gewoon 40 uur in een bedrijf als productie medewerker, maar zoek wel verder naar een leuke werkplek die meer in de richting van social media marketing ligt.

Jumbo verhoogt de prijs van (…) boter met €0,36 (van €0,98 naar €1,34.) Ik vind dat best wel een heel groot verschil. Zo vraag je je af of er nog meer enorme verhogingen plaatsvinden. Wat vind jij?

Ja, soms zijn prijsverhogingen wel heel plots en vrij fors. Een paar jaar geleden ging de prijs van bruisend mineraalwater bij Lidl ineens van €0,19 naar 0,39! Daarom is het altijd belangrijk om te weten wat de prijzen zijn van je meest gekochte producten en bij zo’n enorme prijsstijging eens te gaan kijken of er goedkopere opties zijn. Ik baal er natuurlijk ook van, maar meestal zijn prijsstijgingen niet zó enorm hoor. Sowieso vallen de prijsstijgingen van veel producten best wel mee, ontdekte ik in dit artikel!

Hoeveel geef je per persoon uit aan de boodschappen elke week?

Wat mijn boodschappen mij kosten ligt heel erg aan de aanbiedingen van die week. Sommige weken koop ik niet meer dan vers groente en fruit en ben ik voor €10,00 helemaal klaar. Als ik in een week veel aanbiedingen ‘moet’ kopen kan het wel €50,00 worden, vooral met een goede bier of wijn deal kan het behoorlijk oplopen. Terugkijkend op afgelopen week heb ik €23,66 uitgegeven in de supermarkt voor mij alleen. Het is zowel ontbijt, lunch als avondeten en ook drank en snacks, en van sommige maaltijden maak ik een extra portie voor op een later moment. Op deze week gebaseerd zou ik durven zeggen dat mijn voedsel mij elke week gemiddeld €15,00 tot €20,00 p.p. kost nu. Ik hoop dat dat wel een beetje omlaag gaat als mijn vriend en ik samenwonen, omdat mealplanning dan nog iets efficiënter kan.

Koop je veel aanbiedingen ‘in ’t voren’ en heb je veel voorraad? Of alleen als je iets nodig hebt?

JA! Aanbiedingen inslaan is echt mijn nummer 1 bespaartip! Juist dingen kopen op het moment dat je ze nodig hebt zorgt ervoor dat je veel meer betaald dan nodig is. Door een voorraad op te bouwen heb ik bijna 75% bespaard op mijn voorraad. Ik zou wel zeggen dat je het vooral moet toepassen op producten die je (veel) gebruikt; wasmiddel, tandpasta en wc papier bijvoorbeeld. Koop zeker geen bederfelijke producten groot in en kijk bij producten met een houdbaarheidsdatum hoe vaak je iets eet voor de datum in zicht komt, al zijn veel producten echt wel wat langer goed dan de datum op de verpakking zegt.

Heb je ooit een goede aanbieding gemist? Welke was dat?

Natuurlijk heb ik wel eens een goede aanbieding gemist, ik ben Super Woman niet! Haha. Vooral 100% cashbacks mis ik wel eens. Ik ga daar niet direct voor naar de supermarkt als ik niet toch een bezoek had gepland en soms zijn de cashbacks zo beperkt dat ik er daardoor naast grijp.

Als ik iets nodig heb wat ik normaal niet koop ga ik ook altijd zoeken of het nu ergens in de aanbieding is, als ik dan merk dat het een week eerder in de aanbieding was kan ik daar nog het meest van balen.

Hoe onthoud ik alle prijzen/ aanbiedingsprijzen? Hoe onthoud ik bijvoorbeeld wat ook al weer de beste prijs is voor een wc rol?

Opschrijven! Of het nu in een notitieboekje of in een Excel bestandje op je computer is, dat maakt niet uit. Als je dan een goede deal gevonden denkt te hebben pak je je lijstje erbij en kun je zien of het daadwerkelijk zo’n goede deal is. Is deze deal beter dan wat je op had geschreven? Dan pas je dat natuurlijk aan. Deze prijzen zijn alleen belangrijk voor de producten waar jij op wil besparen en die voor jou belangrijk zijn. Ga niet opschrijven wat een goede prijs is voor cola als je dat nooit drinkt, dat zou je lijstje alleen maar onoverzichtelijk maken.

Heb je pas nog iets gekocht waar je achteraf spijt van hebt?

Ik heb de afgelopen 9 maanden zo goed op mijn geld moeten letten dat ik elk dubbeltje wel 5 keer om heb gedraaid voor ik het uitgaf. Dat is niet erg, want dat heeft juist wel gezorgd dat ik dus geen aankopen meer heb gedaan waar ik spijt van heb gekregen achteraf. Beetje saai, maar ik heb in het verleden echt wel heel veel miskopen gedaan. En hoewel het (destijds) geen miskoop was heb ik wel heel veel spijt dat ik een paar jaar geleden veel geld heb neergelegd voor 2 Michael Kors jurken. Eigenlijk enkel om het label dat er in staat. Dat laatste durfde ik eigenlijk nooit toe te geven, maar het is wel zo.

Hoeveel tijd ben jij kwijt met de beste aanbiedingen en kortingen kiezen voor de wekelijkse boodschappen?

Daar heb ik toevallig al een keer een artikel over geschreven! En heel verrassend was dat ik nu stukken minder tijd kwijt ben aan mijn boodschappen dan voor ik begon met besparen!

Heb jij een vraag waarop je graag mijn antwoord zou willen? Stel hem dan hier onder en wie weet komt er binnenkort een tweede Q&A!

6 gedachten over “Vragen van Instagram volgers beantwoorden!”

  1. Verkoop of koop je ook weleens spullen op Marktplaats? En zoja, wat allemaal?

  2. Wat de prijs van een wc rol betreft, dat vind ik persoonlijk niet relevant om te weten want niet elke wc rol is even groot en de kwaliteit telt natuurlijk ook.
    Veel plezier op je nieuwe werkplek.

  3. Dankjewel! Wat een goede prijs is voor een product (of het nu gaat om een wc rol, wasmiddel of een brood) is heel persoonlijk. Sowieso heeft iedereen andere standaarden, maar als je alleen bent gaan veel dingen ook veel langer mee dan als je met zijn achten leeft. Ik kan alleen delen vanuit mijn eigen ervaring, dat is dus ook wat ik doe. Ik hoop daarmee te inspireren, maar je moet je eigen standaarden stellen natuurlijk.

  4. Mijn vraag: omdat je graag aan spullen voordelig komt, ben jij dan ook een superfan van winacties?
    Bedankt voor al je inspirerende blogs!

Reacties zijn gesloten.