boodschappen
Boodschappen Persoonlijk

Zo bespaar ik het meest op mijn boodschappen bij AH en Lidl!

Ik heb al vaker aangegeven dat ik het niet nodig vind om alle supermarkten af te gaan voor de wekelijkse aanbiedingen. Ik kies zelf meestal de winkel waar die week de allerbeste deals te vinden zijn en ga daarnaast naar de Lidl. Mijn Lidl en Albert Heijn zitten hier samen aan dezelfde parkeerplaats. Ik ben natuurlijk niet bekend met álle supermarkten van Nederland, maar ik weet de (Duitse) budgetsupermarkten vaker heel dichtbij andere supermarkten in de buurt zit. Wat mij betreft wordt het zo alleen maar makkelijker om de allergoedkoopste boodschappen te doen. Daarom zal ik mijn tips delen om te zorgen dat ook jij het meeste zal besparen.

Maak een boodschappenlijst met de prijzen van je gewone supermarkt

Ik maak altijd 1 boodschappenlijst voor al mijn boodschappen. Daarop geef ik aan wat sowieso bij de ene of de andere winkel gekocht moet worden. Maar van alle producten waar ik geen voorkeur voor heb zet ik de prijs van het product (en de inhoud) van de gewone supermarkt. Zo kan ik in de winkel controleren of Lidl goedkoper is of niet. Voor veel dingen weet ik inmiddels wel wat de prijs is hoor, maar vooral voor aanbiedingen is het handig om precies te weten wat de prijs is.

Ga met de lijst eerst naar de budgetsupermarkt

Aangezien de budgetsupermarkten geen website hebben waar hun prijzen te vinden zijn kun je geen online vergelijking maken, dus zul je je vergelijking in de winkel moeten maken. Los daarvan wil vooral Lidl zijn prijzen (plaatselijk) nog wel eens aanpassen aan de aanbiedingen van de buren. Waardoor je daar nóg voordeliger kan shoppen. Ik zag laatst zelfs dat de prijzen waren aangepast aan de prijs van de andere budgetsupermarkt in de stad. Terwijl die twee toch wel een stukje uit elkaar liggen. Goed om te weten voor een volgende keer!

Ga dan naar de andere supermarkt koop daar de rest; dat wat daar het goedkoopst is

Ik maak mijn boodschappenlijst tegenwoordig altijd in de app Wunderlist en het handige daarvan is dat ik af kan tikken wat ik al gekocht heb. Dus met mijn lijstje met overige spullen kan ik naar de (in mijn geval) Albert Heijn om de rest in te laden. Dat zijn meestal de dingen die Lidl niet heeft, maar soms is Albert Heijn ook nog steeds goedkoper.

Ik zou deze manier van boodschappen doen alleen aanraden als de budgetsupermarkt en de gewone supermarkt niet te ver uit elkaar zitten. Lopen of fietsen tussen de 2 moet goed te doen zijn. Op een gegeven moment weet je wel welke winkel voor welk product het voordeligst is, maar prijzen veranderen ook nog wel eens dus blijf op je hoede! Je zou dit trouwens ook kunnen doen met 2 gewone supermarkten die vlak bij elkaar zitten, al zou je die vergelijking al een heel eind online kunnen maken!

Hoeveel supermarkten bezoek jij elke week?

5 gedachten over “Zo bespaar ik het meest op mijn boodschappen bij AH en Lidl!”

  1. Hoi Gerda, zou je mij om te beginnen met te besparen wat eenvoudige tips kunnen geven?
    b.v voorraad aanmaken hoe of waar begin je alle tips zijn welkom .

  2. Wat grappig, zo doe ik altijd mijn boodschappen. Jumbo en Lidl zitten hier aan hetzelfde plein. Loop ook eerst de Lidl in en haal al het andere bij de Jumbo. Soms scheelt het een paar cent maar is de een net wat lekkerder. En aan de hand van de actiefolder van Lidl mijn weekmenu samenstellen.

Reacties zijn gesloten.