Recept Tot €1 Vega

Recept: Bloemkool nuggets

Ik maakte eerder bloemkool nuggets als recept op mijn Instagram, maar ze lukten helaas niet bij iedereen zo goed als bij mij. Daarom leek het me een leuk idee om ze nog eens te maken en een wat duidelijker recept erbij te maken. Ik heb deze keer wel andere kruiden gebruikt om een meer ‘kippige’ smaak te creëren.

SNACK – 30 MINUTEN – 4 PORTIES

Ingrediënten:

  • 400 gram (diepvries) bloemkool €1,06
  • 1 ei €0,15
  • 1/2 el tomatenpuree €0,05
  • 3 el knoflookpoeder €0,24
  • 4 el paprikapoeder €0,40
  • 1/2 el cayennepeper €0,13
  • 100 gram bloem €0,04
  • 1/2 el zout

Kosten van dit recept per portie: €0,52

Stap 1– Laat de bloemkool ontdooien en snijdt er kleine roosjes van, met een stukje van de stam eraan lijken ze straks nog meer op kleine kip-hapjes! Gebruik je verse bloemkool? Dan moet je je bloemkool even blancheren en af laten koelen voor de volgende stap.

Stap 2– Doe bloem in een bakje, klop het ei in een tweede bakje op en meng het met de tomatenpuree (je kunt eventueel ook ketchup gebruiken) en meng in een ander bakje ook alle kruiden met elkaar.

Stap 3– Haal de bloemkool stukjes één voor één door de bloem, dan door het bakje ei-mengsel en als laatste door de kruiden, voor je het in een ingevette ovenschaal legt.

Stap 4– Zet de overschaal voor 20 minuten in de oven (voorverwarmd op 200 graden) en draai de nuggets halverwege om. Laat ze een beetje afkoelen voor je aanvalt!

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
Bloemkool nuggets