Terugblik

Dit waren de populairste blogs, reels en tiktoks van dit jaar

Ik ben dol op terugblikken aan het einde van het jaar. Dus dat doen we ook op een geweldig jaar als Gierige Gerda, mijn zesde jaar op dit internet alweer. En wat een geweldige hoogtepunten heb ik mogen meemaken! Een eigen boek dat uitkwam op 26 april. Ik mocht op de Huishoudbeurs spreken. En ik haalde de 100.000 volgers op Instagram. Dus hoe kunnen we nou beter terugkijken op het afgelopen jaar, dan door de best gelezen blogs en best bekeken video’s even weer wat aandacht te geven? En het leuke; hiervoor heb je geen Instagram of Tiktok nodig!

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2023

1. Dit is hoeveel geld je zou moeten sparen per maandSparen was in 2023 een hot topic! Dus niet zo gek dat het best gelezen artikel van dit jaar gaat over hoeveel je per maand moet sparen. 

2. Prijzen van boodschappen vergelijken tussen Nederland, België en DuitslandLange tijd was Duitsland de goedkoopste optie als je op je boodschappen wilde besparen, maar België lijkt dat nu te winnen. Vooral bij de winkels die we eigenlijk uit Nederland kennen ben je in België tientallen euro’s goedkoper uit op zowel A-merk als huismerkproducten. Dus wees slim en ga over de grens. 

3. 5 schijnbaar slimme bespaartips die je portemonnee juist leegmakenBesparen kent veel vooroordelen, maar sommige bespaartips lijken misschien slim maar zijn dat eigenlijk helemaal niet. Besparen is vooral slim zijn met je geld en met je tijd en goed weten wat alle prijzen zijn. 

4. Ik haalde een Overblijvers verrassingspakket bij Albert HeijnEindelijk wist ik een keer een Overblijvers pakket te scoren bij Albert Heijn, maar het was niet zo’n succes als ik had gehoopt. In dit artikel vertelde ik waarom ik teleurgesteld was en gelukkig werd dat wel goed gelezen. Of houden jullie gewoon van een beetje leedvermaak? 

5. Dit zijn de potjes op mijn spaarrekeningIk zei toch dat sparen hot topic was? En dus was er ook heel veel interesse in mijn potjessysteem. Dat ik overigens helemaal overboord heb gegooid, nou ja, voor mijn privé uitgaven tenminste. Maar goed dat is misschien een onderwerp voor een blog in het nieuwe jaar!

Dit zijn de best bekeken reels op Instagram van 2023

1. Lidl verspil-me-niet tasje unboxing

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Minke van Kuijen (@gierigegerda)

Begin juli stopte Lidl met Too Good To Go. Niet lang daarna kondigde ze een eigen tasje aan en ik mocht als eerste zo’n tasje ophalen. Natuurlijk was ik daarna nieuwsgierig wat er bij andere filialen in zat. Daarom kocht ik er ook eentje tijdens mijn vakantie. De unboxing werd een van de best bekeken video’s van dit jaar!

2. Blikjes bij Die Grenze

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Minke van Kuijen (@gierigegerda)

Oeps, de vele reacties op deze video had ik niet verwacht! Ik zag uit het hele land alleen maar commentaar komen op de nieuw ingevoerde statiegeld regels. En omdat Die Grenze, en nog wat andere winkels, restpartijen hebben opgekocht vond ik het een mooie oplossing voor wie er geen zin in heeft. Helaas ben ik zelf te goed opgevoed en denk ik er niet bij na dat het een optie is om afval niet netjes te deponeren waar het hoort. Dus werden mensen boos op mij. Terwijl ik het juist zo goed bedoelde. Ag.

3. Hoe je de beste prijs voor toiletpapier uitrekent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Minke van Kuijen (@gierigegerda)

Het houdt de gemoederen bezig, zal ik maar zeggen. Toiletpapier. Het is duur. En de fabrikanten proberen je van alle kanten tot meer te laten betalen. Daarom heb ik een manier gevonden waarmee je kunt berekenen welk toiletpapier het goedkoopst is. Je rekent per vel en per laag uit wat je betaalt, komt dit onder de €0,00056 dan heb je te maken met een goede prijs. Belangrijk is dat je dit bedrag kunt uitrekenen zonder de verpakking te openen, zodat je dit in de winkel kunt vergelijken voor je een aankoop doet. Is het waterdicht? Vast niet helemaal, maar het is wat mij betreft wel de beste oplossing voor dit moment.

4. 85 euro besparen op make-up

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Minke van Kuijen (@gierigegerda)

Ik ben dit jaar een beetje los gegaan met het kopen van make-up. Dat heb ik door en volgend jaar krijg ik dan ook zeker een limiet opgelegd. Maar ik kocht wel ook make-up met een heel erg mooie korting in de zomer, toen er 75 procent korting werd gegeven.

5. Zelfde actie maar goedkoper

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Minke van Kuijen (@gierigegerda)

Dit vond ik een heel erg leuke video om te maken. Ik wilde ooit actrice worden en met dit soort sketches kan ik me helemaal laten gaan. Helaas vinden de meeste van mijn volgers ze niet zo leuk, dus doe ik het maar af en toe. Vooral als een punt makkelijker duidelijk gemaakt kan worden op deze manier en ik geloof dat ik hiermee wel heel lang van stof had kunnen zijn!

Dit zijn de best bekeken video’s op TikTok van 2023

1. Zelf hutspot snijden

@gierigegerda

Prijzen verschillen per supermarkt en soms zelfs per dag, maar op deze manier kun je goed uitrekenen wat het voordeligst is. Oh en (ook zelfgesneden) hutspot kan heel goed in de vriezer als je teveel hebt! #besparen #zelfsnijden #gemak #besparenopboodschappen

♬ origineel geluid – Gierige Gerda | Bespaarexpert

Een heel goede video, alleen met een klein rekenfoutje, kun jij ‘m vinden? Zelf je groenten snijden en/ of schoonmaken is zoveel goedkoper dan deze kant en klaar kopen. Ikzelf snij trouwens niets, daarvoor heb ik een keukenmachine. Veel sneller en veel minder moeite.

2. Dit mag je niet missen bij Die Grenze

@gierigegerda

Het weer is een beetje veranderd nadat ik deze video heb opgenomen. 😂 Maar dat neemt niet weg dat Die Grenze een heel leuke winkel is waar je goede deals kunt scoren!

♬ origineel geluid – Gierige Gerda | Bespaarexpert

Niet alleen de blikjes video bij Die Grenze deed het goed, ook de ‘gewone’ video over Die Grenze was een succes. Ik ben echt dol op die winkel en kom er veel te weinig. Maar het is wel elke keer heel goede content!

3. Is een ratatouille verspakket zijn geld waard?

@gierigegerda

Natuurlijk ook belangrijk om te weten; het was echt heel erg lekker! En ik denk ook dat het heel goed in te vriezen is voor mensen die alleen zijn. Wij aten hier gevulde pasta bij (I know dat is een ander land) en daarmee was het genoeg voor vier porties. Misschien moet ik het recept uit het kookboek ook maar eens maken ter vergelijking. Om verdere vragen ook vast te beantwoorden; ja ik heb het Magische kookboek dus en spaar de stickers. Voor mijzelf. Omdat het kan. Ik ben dol op Disney en stickers plakken is zo heerlijk! #albertheijn #ratatouille #disney #verspakket #magischkookboek #stickers #sparen #boodschappen

♬ origineel geluid – Gierige Gerda | Bespaarexpert

Ik vind het heel erg leuk om verspakketten te testen of ze hun geld waard zijn. En Tiktok vond dat ook heel leuk om te zien, schijnbaar. Uiteindelijk ben ik ook bij een verspakket uitgekomen dat wel duurder was dan verse ingrediënten, dat was de courgettesoep. In september, dus toen de courgettes eigenlijk al wat duurder werden weer. Altijd blijven rekenen dus!

4. Zo kun je een ei testen op versheid

@gierigegerda

Soms heb ik wel eens een los ei in de koelkast liggen. Of heb ik eieren verschoven in de verschillende eierdozen in mijn koelkast. Dan weet ik niet meer hoe oud ze zijn. Om te testen of een ei nog veilig eetbaar is doe ik dan deze test. Overigens zijn eieren die in de koelkast worden bewaard na de houdbaarheidsdatum nog zo’n 28 dagen eetbaar. Twijfel je daarover dan is deze test ook handig om te doen! Disclaimer: ik weet dat sommige van jullie haviksogen hebben, maar deze video is niet vandaag opgenomen. De datum op het ei is dus onbelangrijk om naar te kijken.

♬ origineel geluid – Gierige Gerda | Bespaarexpert

Ik bewaar eieren in mijn koelkast. Om eerlijk te zijn, ik bewaar eigenlijk alle verse dingen in de koelkast. Wie heeft er ruimte om alles wat zogenaamd niet in de koelkast mag veilig en schoon te bewaren? Anyway, daar gaat het niet om. Deze video gaat er dus over wanneer je een ei nog (zeker) veilig kan eten. Veel reacties dat het ook nog kan als een ei rechtop staat, maar ruik en kijk vooral ook goed voor je het gaat gebruiken!

5. Is Kruidvat goedkoper dan DM?

@gierigegerda

En de Kruidvat prijzen waarmee ik vergelijk zijn dus ‘gewoon’ de aanbiedingen van deze week, niet bodemprijzen of superaanbiedingen. En ik heb echt heel erg mijn best gedaan om naast haarverf nog iets te vinden wat identiek was, maar wel goedkoper en ik vond alleen Dettol (wat een andere naam heeft in Duitsland) maar die paste niet meer in het filmpje, ik heb maar anderhalve minuut, haha. Juist omdat zoveel mensen dénken te besparen op A-merken door naar Duitsland te gaan, wil ik daar echt beter over informeren. Want het is dubbel zonde als je niet op de fiets de grens over kan, want voor die mensen geldt gewoon dat je de bodemprijzen moet bijhouden en dan kun je van twee walletjes eten. 😂 Voor de rest van ons; Black Friday komt eraan, ik hoop dat er dan weer lekker veel voorraad deals te vinden zijn.

♬ origineel geluid – Gierige Gerda | Bespaarexpert

Ik moet zeggen; er waren wel Reels en video’s op Tiktok die het beter hebben gedaan dan deze, maar die waren vaak gelinkt aan een tijdelijke aanbieding of bijvoorbeeld de beste aanbiedingen van deze week. Dat heeft natuurlijk geen nut om nu nog te delen. Maar goed, in 2024 ga ik natuurlijk wél gewoon lekker door met delen van aanbiedingen en het uitleggen van deals en waarom je de ene wel moet hebben en de andere niet. Want dat is toch waarom jullie me volgen. In het nieuwe jaar gaan we nog meer uit ons geld halen!