Evenementen

Verslag Libelle Zomerweek 2019

Gisteren, donderdag 23 mei 2019, barstte het jaarlijkse Libelle feestje weer los. De Libelle Zomerweek werd afgetrapt met een heerlijk zomerse dag en het was dan ook genieten. Het feest begon al in de afgeladen trein van Utrecht Centraal naar Almere Poort, het leek wel een kippenhok en je zag de reizigers die dagelijks met deze trein gaan al balen dat het nu weer een week afzien zou worden. Gelukkig was iedereen vrolijk gestemd en verliep de reis verder zonder problemen. Eenmaal op Station Almere Poort hoefden we maar een korte tijd te wachten op de pendelbussen die ons naar het Zomerweek terrein zouden brengen. Er werden snackrepen uitgedeeld zodat niemand hangry zou worden en met de bus was het 10/15 minuutjes rijden voor we aankwamen.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Omdat ik verslag kwam doen moest ik mij melden bij de perstent voor de ingang. Daar kreeg ik een persmap en een lanyard met een perskaart zodat iedereen kon zien dat ik foto’s mocht maken. Daarna konden we naar binnen. De ingang was weer prachtig en ik keek mijn ogen uit naar alle prachtige Tropische prints die waren gebruikt.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Meteen bij de ingang stonden de jongens en meiden van Scoupy. Ze deelden winkelwagenmuntjes uit en gaven info over de gevulde Scoupy Tas die weer te koop was. Zondag zal er een shoplog online komen en zal ik precies vertellen wat er in deze tas zit. Hij kostte 6 euro en dan krijg je nog €2,00 terug via cashback. De waarde is (bijna) €25,00. Om niet te hele dag met de tas te hoeven sjouwen kochten we een bon, waarmee we later op de dag nog een tas op konden halen. Wil je trouwens wel de tas, maar niet de boodschappen? Dan kan je deze gratis ophalen bij Ingang 2, je moest alleen wel lang in de rij staan.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Ik had een route gepland die ik graag wilde lopen, zodat ik alle bedrijven die interessant zijn tegen zou komen en voor jullie vast de leukste en beste deals zou kunnen mededelen. De eerste aanbieding stond meteen op stand 1254; Bladcadeau. Hier krijg je bij een Bladcadeau van €7,50 een gratis tijdschrift. Goed moment dus om vast een cadeautje in voorraad te leggen.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Libelle zomerweek 2019 verslag

De aankleding is altijd zo gezellig! Natuurlijk hielp het wel dat de zon scheen op deze eerste Libelle Zomerweek dag, maar ze doen zelf ook altijd hun best. Wat betreft drukte vond ik het reuze meevallen. Bij tijd en wijlen leek het alsof iedereen zich op hetzelfde punt had verzameld, maar over het algemeen kon je rustig kijken waar je wilde.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Ook een leuke aanbieding bij Inproba op stand 1305, de Chilisaus zonder suiker is maar €1,00 tijdens de Libelle Zomerweek en voor €2,00 kun je een pakketje kopen voor lekkere satéstokjes! (Ketjap, marinade, satesaus en sambal.) Lekker voor op de bbq!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Libelle zomerweek 2019 verslag

Er zijn veel tentjes waar (onbekende) kleding- en woonmerken staan en waar je heerlijk kunt shoppen. Ik moest erg lachen om het bordje van de bovenste foto, ook al zou ik zoiets nooit ophangen. Wel heb ik lang getwijfeld om een (oven)schaal te kopen, oh wat zijn de schalen van Lavandoux (bij Woontante op stand 1353) toch geweldig! Ik kon alleen echt niet kiezen en vertrok weer met lege handen…

We liepen ook nog langs Boerenchips (stand 1371) ik maakte hier geen foto, maar nam wel een klein zakje chips mee om te proeven! Liever een grote zak? Deze zijn 2 voor €2,00 op de beurs!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Bij Sorbo werd mijn zus even helemaal enthousiast. Schoonmaakspullen met Alpaca’s! Dat maakt schoonmaken nog eens leuk en de andere printjes trouwens ook. Schoonmaakdoekjes, wasknijpers met print en een emmer zijn tijdens de Libelle Zomerweek samen maar €5,00, je vind Sorbo op stand 1393.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Toen waren we alweer op het eerste Libelle plein en besloten we maar eens even te lunchen. Ik nam een broodje kroket en een tropische fruit limonade, die trouwens heel lekker was. Met €8,50 was de lunch niet goedkoop, maar daarvoor kreeg je wel 2 flinke kroketten en een heel goed vullende boterham, ik had mijn lunch dus makkelijk kunnen delen met iemand.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Over tropische dranken gesproken; bij Maaza op stand 1005 kon je alle smaken van deze specialist op dit gebied proberen. Inclusief de nieuwe kokos smaken, die ik zelf natuurlijk ook wilde proeven! Met de bon uit Libelle 21 krijg je ook nog eens het tweede pak voor de halve prijs, dus dat is een leuke deal!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Zoals je misschien wel weet na mijn proeverij van een paar weken geleden ben ik dol op snackrepen. Daarom werd ik ook zeker aangetrokken tot de stand van Leev (1016) waar je alle verschillende repen die zij verkopen kon proeven. Voor €2,00 kun je vervolgens 6 repen uitkiezen om een custom verpakking te maken. Dit kunnen 6 dezelfde, 6 verschillende of een combinatie van een aantal dezelfde en een aantal verschillende repen zijn. Ik ging voor de varianten met chocolade, zoals te verwachten is, maar vond ze echt verrassend lekker!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Met vaderdag in aantocht is Beerwulf (SL09) natuurlijk een goede plek voor een leuk cadeau. Met €7,50 korting op een pakket en een gratis shopper wordt het nog aantrekkelijker. Op de Huishoudbeurs kocht ik zo’n pakket voor mijn vriend en dat viel erg in de smaak, dit keer heb ik het even gelaten omdat er nog een kleine voorraad speciaalbier in de kast staat. Hij is niet zo’n drinker als ik…

Libelle zomerweek 2019 verslag

Stand 1088 van Weleda was een belangrijke stop voor mij, op de Negenmaandenbeurs kocht ik namelijk een gezichtscrème die mij zou moeten gaan helpen met mijn rode huid. En dat deed hij ook, daarom wilde ik nu weer gebruik maken van de beursactie en 2 tubes kopen met 25% korting en er een gratis douchegel bij krijgen.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Hoe schattig is dit mini-puntzakje friet? Ik had er trouwens wel een grote van op kunnen eten want de frieten van Beyerlander premium frites (stand 1125) zijn echt heel erg lekker!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Als je je bij stand 1140 van Norah damesmode inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je een gratis tas. In de andere ‘lus’ van de Libelle Zomerweek (stand 3028) zit ook nog een deel waar de kleding van Norah wordt verkocht.

Libelle zomerweek 2019 verslag

De Foodtruck van Aviko (1163) is ook weer aanwezig en hier kun je weer je kookweek invullen in ruil voor een klein kookboekje. Voorgaande jaren waren deze wat luxer, maar dat geeft niet want terwijl je je kookweek staat in te vullen kun je ook lekker proeven van alles wat in de Foodtruck klaargemaakt wordt, dus het is het toch wel even waard om even te wachten!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Bij de buren van Page kun je dan weer even terecht voor een plaspauze, de gezellige toiletdames zorgen ervoor dat je Page schoonmaakroutine gratis kunt proberen.

Libelle zomerweek 2019 verslag

De wc wagen van Page staat strategisch opgesteld tussen twee Foodtrucks want daarnaast staat weer een wagen van Albert Heijn waar je lekkers kunt proeven. Hadden we dat geweten dan hoefden we geen lunch te halen!

Libelle zomerweek 2019 verslag

De aanbieding bij Kikkoman (stand 1209) vond ik persoonlijk wel weer een leuke als je vaak Kikkoman gebruikt. 3 flesjes Kikkoman, een kookboek en een shopper samen voor €6,00! Prima beursaanbieding.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Bij Van Haren schoenen (stand 1196) verloor ik mijn hart aan deze Fila schoenen. Ik durfde ze niet te passen met het warme weer en tijd dat ik al gelopen heb, maar ik ga er zeker binnenkort nog even voor naar de winkel want dit zijn toch wel heel gave sneakers voor in de zomer! Ik mis dan helaas wel de 10% korting die ik nu op de Libelle Zomerweek zou krijgen, maar ja.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Toen hadden we ineens de helft van de Zomerweek al gehad en was het bijna 2 uur, we besloten dus een glas wijn te nemen. Hij smaakte goed en dat mocht ook wel voor €6,50 voor een klein flesje. We schonken 1 glas in en bewaarden de rest daarom voor later. Het was heerlijk in de zon, druk genoeg op het grote Libelle plein dat het gezellig was maar er was nog steeds plek genoeg voor iedereen om te zitten.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Een vrolijke tas waar veel inpast voor de komende zomer? Die is te koop bij Shoeby (stand 3101) voor een leuke prijs van €14,95! Ik vond de groene en gele tas wel heel leuk, maar eigenlijk zo allemaal bij elkaar nog veel leuker.

Libelle zomerweek 2019 verslag

De stand van WENDY magazine en Wendy’s disq club waren gezellig aangekleed en je kreeg er een gratis mini magazine. De Disq club is veel te sportief voor mij, al lijkt dat me wel een heel leuke work-out!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Over de Zustainabox schreef ik ook al in mijn voorbereidend artikel over de Zomerweek, ik vind dit een heel leuk concept omdat het gericht is op het ontdekken van duurzamere opties. Zeker als je ook nog op je geld wil of moet letten kan duurzaamheid soms ook vooral voelen als onnodig duur. Het leuke van de stand op de beurs is dat je niet alleen zomaar een abonnement af kunt sluiten, Zustainabox laat ook daadwerkelijk zien wat er in kan. Ik ben zelf vooral geïntrigeerd door het plasticvrije wc papier, om eerlijk te zijn!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Honingtomaten kun je op de Libelle Zomerweek alleen maar proeven, maar dat zou ik zeker wel even doen want potverdikkie wat zijn ze zoet en lekker!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Optimel heeft sinds kort ook salades in haar assortiment en op de Libelle Zomerweek kun je deze proeven. Ze doen (waarschijnlijk omdat de salades gekoeld moeten blijven) niet aan verkoop, maar via Eurosparen kun je gratis een van de salades kopen in de winkel, handig als je dan al op de Libelle Zomerweek hebt kunnen proeven welke het lekkerst was!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Dan nog meer proeven bij Jillz! Mijn favoriete alcoholvrije drankje en super cheap op de Zomerweek! (Zeker in vergelijking met de horecaprijzen!) Neem een 4-pack mee naar huis voor €1,50 of drink hem daar lekker op.

Libelle zomerweek 2019 verslag

OMG wat mis ik Xenos toch! Nu mijn vriend bij me woont zou ik er sowieso niet meer zo vaak komen, maar ik kwam er toch altijd graag voor hebbedingetjes, woondeco en natuurlijk de aanbiedingen in het voedsel gedeelte van de winkel. Ik kocht op de beurs een cadeautje voor mijn vriend (die zo lief was om mij naar mijn logeeradres te brengen en weer op te halen na ons dagje Zomerweek.) En kreeg daarbij een gratis tas. SCORE!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Wij deden zelf niet mee aan een van de workshops die je gratis kan volgen op de Zomerweek, maar ze zijn wel altijd razend populair onder de bezoekers. Dat is natuurlijk niet voor niks, het ziet er hier ook wel heel gezellig uit! Wel bezocht ik de stand van Van der Meulen en HEKS’NKAAS (stand 3351) om de nieuwe Dippers van Van der Meulen even te proeven en voor €4,00 een lekkere snack voor komend weekend mee te nemen. Nu maar hopen dat het weer zo blijft want een dipper met HEKSN’KAAS gaat er wel in met een glas wijn op het balkon!

Libelle zomerweek 2019 verslag

De optredens vind ik zelf ook eigenlijk nooit zo interessant op de Zomerweek. Ja, Nick en Simon komen later deze week langs en dat had ik wel mee willen maken, maar helaas. Wel hebben we even genoten van de klanken van Brownie Dutch die wat bekende Nederlandstalige hits zong en dat is altijd leuk, ik hou wel van klassiekers die je mee kan blèren.

Het is zo heerlijk dat je aan het water zit, zeker met zulk mooi weer!

Libelle zomerweek 2019 verslag

Libelle zomerweek 2019 verslag

Dunkin’ Donuts was ook aanwezig en hoewel ze dit keer geen koffie (mogen) verkopen zijn er wel een hoop donuts te koop! Dat was een goed moment om weer even te gaan zitten, ons tweede glas wijn was eerder al opgegegaan dus nu namen we een kop koffie bij de donut. En die donut was lekker en eigenlijk helemaal niet zo duur; €2,25 is een heel gewone prijs voor een donut.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Het laatste uur van de eerste Zomerweek dag had alweer geslagen, Barry Paf stond te draaien bovenop het Libelle theater en wij besloten ook maar naar de uitgang te gaan en de bus te nemen voor het 18 uur was en echt iedereen MOEST gaan.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Dat was de Libelle Zomerweek weer voor 2019, ik heb er erg van genoten en we hebben erg geboft met het weer. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij. Ga jij deze week nog? Tot 29 mei is het nog elke dag Tropical Party op het Almeerderstrand. Wil je meer informatie, kijk dan hier.

Libelle zomerweek 2019 verslag

Ho, maar dat was het einde nog helemaal niet! Want nadat we weggingen kregen we eerst nog een Margriet en Libelle mee naar huis en toen werd er nog lekker Oppo ijs uitgedeeld. Daar hebben we nog even van gesmuld voor we daadwerkelijk weer richting bus en trein gingen. De terugreis ging gelukkig lekker soepel; omdat we goedkope treinkaartjes hadden mochten we pas na 18.30 weer reizen, maar vlak daarna kwam de trein naar Utrecht al aan en daar hadden we binnen 6 minuten de overstap op de trein naar Eindhoven. Daar werden we weer opgehaald en hebben we nog even nagenoten van de dag met een kop koffie. We besloten dat we volgend jaar zeker weer zouden gaan!

Om dit artikel te kunnen schrijven mocht ik gratis naar binnen bij de Libelle Zomerweek. Verder is alles wat ik schrijf uit eigen initiatief en heb ik geen samenwerkingen met de merken die op de Zomerweek te vinden zijn. Ik vertel in dit artikel alleen wat ik zelf heb gezien/ ervaren, door de week heen kunnen aanbiedingen veranderen of opraken. Hoewel ik alles dubbel gecheckt heb kunnen er foutjes in het artikel zijn geslopen, hiervoor vraag ik begrip.

Komende zondag zal ik vertellen wat ik zo allemaal gekocht heb op de Libelle Zomerweek.

12 gedachten over “Verslag Libelle Zomerweek 2019”

 1. Leuk stukje? Ik ben zelf ook geweest gisteren. Dus heel veel kwam me bekend voor.
  Zelf ga ik al jarenlang elk jaar met veel plezier. Vond de horeca erg slecht en duur dit jaar. Miste echt: La Place.
  Ze hadden leuke workshops maar hebben er ook niet aan mee gedaan.
  Diverse kleine gratis hebbedingetjes gekregen zoals : lippenbalsem, pennen, winkelwagenmuntje, zonnecrème, nagellak, strandbal, Hawaï-krans, div tassen.
  Verder leuke dingen gekocht. Gingen met tassen vol om 18:00 uur weer naar de bus.

 2. Ik ben benieuwd. Ik ga zondag met mijn moeder en mijn 2 redelijk jonge meisjes gaan ook mee. Hebbedingetjes zijn zeker welkom bij de 2 dames

 3. Ik ging als jonge tiener ook altijd al graag (als kind zelfs naar de Huishoudbeurs) er was altijd wel genoeg om mijn ogen uit te kijken en te shoppen! En nieuwe etenswaren proeven is ook wel leuk voor alle leeftijden! ?

 4. Ik vond de workshops tegenvallen, en allemaal te snel vol, wietolie maken was verkooppraatje over eigen goede supplementen en de rest was toxisch, horeca was erg duur en niet zo lekker als La Place, super kleine gebakjes voor 4 euro en met slagroom uit een bus, ijs met fruit voor 5 euro met slagroom uit een bus. Ook geen warme chocolademelk met slagroom verkrijgbaar.. Overall werd er ook weinig uitgedeeld, op vochtig toiletpapier en een sleutel hanger na, ik miste foto’s maken en ter plekke meekrijgen, minder leuke stands, geen thermen, profoot en zarqua helaas, wel dure stoelmassage 5euro voor 5 minuten, vond ik best prijzig.En geen ijsje gezien bij de uitgang, jammer dat ze dat dan niet bij alle uitgangen gelijke uitgifte hebben, zag wel mensen met een ijsje lopen. En ik miste een pin automaat, je kon niet overal contant betalen…

 5. Jammer dat je het zo negatief hebt ervaren! Ik zou het wel nog op sociale media delen met Libelle, ik h3b het idee dat zij de feedback echt ter harte nemen!

 6. Het was wel leuk maar het wordt ieder jaar minder heb ik het idee

 7. Is erg gewoontjes geworden,zeker 20 tassenkramen,veel drank, la place ook niet aanwezig, xenos armoedig met al die zomerprullen kom nog weleens terug maar zeker niet meer ieder jaar. Jammer!

 8. Libelleweek nooooooit meer. Kwamen binnen kon je een tas met inhouden kopen de ongezondste troep die je maar bedenken kan. Kon je lekker geen lopen sjouwen hebben we dan ook niet gedaan. Toilet half uur lopen kwam je daar aan in de rij geen toiletpapier handen wassen papier op. Patat 4 euro je koop het bij ons in het dorp voor 1.75 en nog veel lekkerder. Een wenkbrauwenpotlood gekocht voor 15 euro die het maar half doet. Hapjes in de rij voor een vet kloddertje enz. Kwamen met de trein een uur onderweg. Zijn weer snel weggegaan. Zaten nog meer vrouwen die naar huis gingen die vonden het ook waardeloos. Noooit meer naar de Libelleweek. Zijn al een paar keer naar de huishoudbeurs geweest dat is echt aan te raden. Krijg je tassen met de lekkerste en mooiste dingen in je handen gestopt en dan nog gratis ook niet meer dan terecht want het is uiteindelijk allemaal reclame voor die bedrijven. Sfeer ook geweldig dus ieder jaar naar de huishoudbeurs met heeeeel veel plezier en niet meer naar die Kl…. Libelleweek.

 9. Jammer dat het zo tegenviel! Ik heb het wel naar mijn zin gehad. Ennuh kleine tip: in februari ga ik weer naar de HHB en zal ik ook weer leuke tips van proberen te delen!

Reacties zijn gesloten.