Weekmenu

Weekmenu – 3 weken na de laatste boodschappen

Sinds corona ga ik steeds minder vaak boodschappen. Eens in de 2 weken ga ik groot inkopen doen bij Aldi, voor hetgeen dat we niet bij Aldi (kunnen) kopen en wat extraatjes gaan we dan tussendoor nog naar de Jumbo. Over het algemeen zijn we dan tussen de €10,00 en €20,00 kwijt. Aldi kost ergens rond de €50,00. De laatste keer ging ik zelfs weg met een kar van €44,00 en dat is nu bijna 3 weken geleden. Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar nu moeten de laatste paprika’s, komkommers en courgettes nog op. Liggen er nog genoeg spullen in de vriezer om nog 5 dagen door te komen. Daarom besluit ik om niet maandag, maar vrijdag pas weer boodschappen te gaan doen.

Zondag – Kipsalon

Oké, ik ga even eerlijk zijn. Hiervoor hebben we wel even extra krieltjes gehaald. We moesten toch even naar Jumbo voor iets anders. Maar de krieltjes is het enige wat we hebben gekocht en voor komende boodschappen moment weet ik dat ik extra krieltjes moet meenemen. Meestal koop ik ze als ze met een kortingssticker liggen, dan gooi ik ze in de vriezer voor een dag dat ik niet weet wat ik moet eten. Super handig!

Maandag – Turkse pizza wrap

Standaard op ons weekmenu en nu ook want we hadden nog in de vriezer liggen. Helaas wel de laatste portie, dus komende week een nieuwe batch maken! Ook spaghettisaus is toe aan een nieuwe voorraad, want daar doen we het al een paar weken zonder. Maar als dat weer is aangevuld kunnen we zo een maand vooruit met lekker en voedzaam eten. Zeker de Turkse pizza want daar gaat gewoon nog een sh*tload aan verse groenten bovenop, dus ook altijd ideaal voor warme zomerdagen.

Dinsdag – Couscous met saucijs

Met nog paprika, courgette, komkommer en tomaat in de koelkast was het duidelijk wat we moesten eten. Couscous is zo’n lekker recept om restjes groenten in te verwerken, want eigenlijk kan alles er wel in. Normaal eten we dit met halloumi maar we hebben vorige week de laatste al op dus moest ik iets anders regelen. De saucijsjes uit de vriezer dan maar. Ik vond dat wel lekker samen, maar vriend niet dus dit gaat niet in de herhaling.

Woensdag – Vega schnitzel met gewokte boontjes en krieltjes

Sinds ik de vega schnitzel van Aldi heb ontdekt gaat er elke boodschappen ronde wel een pakje mee. Heerlijk vind ik ze. Omdat ik ook nog boontjes en een restje van de krieltjes van zondag heb besloot ik dit te combineren. De aardappeltjes heb ik in een wok gedaan, de boontjes gekookt en daarna samen nog even gewokt met een ½ pakje boemboe voor sajoer boontjes erbij. Dit is wel echt een blijvertje. Wellicht de volgende keer ook (vega) kip mee wokken want dan heb ik maar 1 pan om af te wassen…

Donderdag – Kant-en-klaar maaltijd uit de vriezer

Toen we hier net woonde haalde mijn vriend het in zijn hoofd om kant-en-klaar maaltijden te kopen. Inmiddels is dat dus een week of 10 geleden en kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om die dingen op te eten. Dat kan toch niet lekker zijn? Maar goed, ze waren duur (ik denk wel €5,00 per stuk, yikes!) Maar om de week nog even te rekken zodat ik morgen pas boodschappen hoef te gaan doen is het prima. Ik heb hem alleen wel op het hart gedrukt om nooit meer zoiets te kopen.

Voor vrijdag staat pizza op het menu, maar ik ga toch vast boodschappen doen. Vrijdag vroeg in de ochtend is de winkel nog vrij rustig. Dan winkel ik het fijnst. Ga ik op zaterdag of zondag dan is het al veel te laat voor ik überhaupt mijn bed uit kom. Ik zag dat komende week veel groenten spotgoedkoop zijn bij Lidl. Dus ik hoop maar dat Aldi deze prijzen een beetje matcht en anders zal ik later nog een keer naar de Lidl moeten want de prijzen waren wel echt heel erg goed.

Ik begin er langzaamaan wel echt een sport van te maken om minder vaak naar de winkel te gaan en dan zo min mogelijk te besteden. Mijn voorraad en vriezers zijn daar wel echt een groot onderdeel van. Maar ik denk niet dat ik vlug onder die €44,00 zal komen, alhoewel ik natuurlijk straks ook opbrengst uit mijn moestuin heb…

9 gedachten over “Weekmenu – 3 weken na de laatste boodschappen”

 1. Ik probeer ook zolang mogelijk boodschappen uit te stellen. Ik maakte net een lijstje van maaltijden en kan tot eind van de maand gezond eten. Deels met vers, deels met ingevroren groenten en benodigdheden.
  Verder gewoon een notitieblokje waar ik dingen opschrijf die ik (denk ik) nodig heb.

 2. Maar je voorraad en vriezer leegmaken is toch niet echt bezuinigen, ja voor de korte termijn misschien. Je hebt er immers al geld aan uitgegeven en straks moet je je voorraad toch weer aanvullen, kost dus geld. Het enige voordeel van minder naar de winkels gaan is misschien dat je minder vaak in de verleiding komt om onnodige dingen te kopen. Bezuinigen doe je in mijn ogen alleen door echt minder te gebruiken van iets of dingen die je nodig hebt en ook echt gebruikt met fikse kortingen te kopen in een aanbieding. Ik bekijk mijn uitgaven dan ook nooit per week maar altijd over een langere termijn. De ene week of maand geef je wat meer uit dan de andere.

 3. Ik doe op dit moment minder vaak boodschappen omdat ik plekken waar veel mensen (samen) komen nog graag vermijd. Niet omdat dit per se zuiniger is. Sterker nog, ik heb de laatste maanden inderdaad juist van mijn voorraad geleefd in plaats van hem bij te houden. Het is (wat mij betreft) nu niet het moment om te koopjesjagen. Daarom ben ik blij dat ik dat eerder heb gedaan. Mijn boodschappen zijn op dit moment vooral verse producten en dan neem ik van de aanbiedingen natuurlijk wat extra’s mee voor in de vriezer.

  Mijn houdbare voorraad kan me nog wel een flinke tijd vooruit helpen en vul ik straks weer aan als de wereld weer (een beetje normaal) is geworden. Maar die voorraad heeft me wel 75% bespaard, dus dat maakt echt wel een groot verschil of ik het daar kan wegpakken of voor de volle prijs in de winkel moet kopen. Misschien is het interessant voor je om mijn artikelen over mijn voorraad te lezen of over dat ik (net als jij) geen weekbudget heb!

 4. Zal zeker die artikelen gaan lezen. Sorry ik was misschien door de naam van je blog wat op het verkeerde been gezet en er vanuit gegaan dat je je voorraad in het kader van bezuinigen opmaakt. Ik had zelf ook al voor de lockdown (zag de bui al hangen) een aardige voorraad aangelegd zodat ik nu ook maar heel weinig naar de winkel hoef, alleen voor verse dingen, dus snel erin en eruit. Ik koop ook zoveel mogelijk met acties als 2e gratis maar van dingen als shampoo, doucheschuim, was- en schoonmaakmiddelen, tandpasta enz gebruiken wij zo weinig dat grote voorraden daarvan aanhouden niet echt loont. Meestal kun je met minder dan de halve dosering al ruimschoots toe. Het enige waarvan ik een grotere voorraad heb zijn kruiden, specerijen en bloem en meel omdat ik die veel gebruik. De kruiden e.d. koop ik online en dan loont veel bestellen en het meel koop ik in Duitsland omdat er daar veel meer keus is in bakspullen en veel goedkoper net als geleisuiker 3:1 die hier nergens te koop is. Omdat we nu niet op familiebezoek gaan en dus ook niet even de grens over naar Duitsland moest ik onlangs noodgedwongen bloem en meel hier bestellen en dan nog niet eens het soort dat ik graag wilde maar was wel een heel stuk duurder uit. Dus ik was maar wat blij met de voorraad die ik nog had, zeker toen de winkels niets meer hadden maar eens is het op.

 5. Ik snap het. Ik schrijf zeker wel over besparen en ook besparen in deze tijd. Het is nu alleen allemaal net even wat anders dan een half jaar geleden. 🙂

 6. Hallo Gerda,

  Misschien een keer naar de Lidl? Aankomende vrijdag hebben ze 40% korting op Turkse pizza. 50 cent per pizza. Wel bij de Lidl plus app eerst activeren: [Link delen niet toegestaan]

 7. Hallo Gerda,

  Hoe maak je die Turkse pizza zelf, ik ben benieuwd! Welke producten bij de aldi en/of jumbo?

Reacties zijn gesloten.