Weekmenu

Weekmenu in quarantaine

Ik probeer mijn boodschappen momenten zo ver mogelijk uit elkaar te plannen. Ik was gewend om 2 keer per week te gaan, maar nu is het eerder 1 keer per 2 weken. Dat vraagt om flexibiliteit, creativiteit en spaarzaamheid. Of moet ik eerder zeggen ‘zorgt voor’ want ik vind het helemaal niet zo’n ramp. In principe zou ik ook prima vaker boodschappen kúnnen doen als ik me daar fijn bij zou voelen. Ik ben alleen ook een klein beetje lui en corona is eigenlijk ook een prima excuus voor iets wat ik eigenlijk altijd zou willen doen… Het enige echte nadeel is dat ik nu dus ook niet op aanbiedingen af ga, wat me op sommige dingen wellicht wat extra geld kost.

Maandag – Couscous salade

Zoals je misschien wel verwacht is de laatste dag voor ik weer boodschappen ga doen de restjesdag. Ik had nog een courgette die op zijn eind liep. Komkommers. En paprika ligt altijd klaar in mijn vriezer. Dus besloot ik het allemaal te grillen en een lekkere couscous salade te maken. De couscous maakte ik met bouillon en kruidde ik met ras el hanout.

Dinsdag – Bobotie

Een van de 2 lievelingsgerechten van mijn vriend. Meestal maak ik het zelf, maar ik had nog een doosje van Knorr staan dus gebruikte ik dat. Boontjes had ik nog in de vriezer liggen en gehakt ook. Dus ik hoefde eigenlijk alleen een appel en crème fraîche te kopen. Maar heel eerlijk gezegd vind ik de pakjes en zakjes variant voor dit gerecht echt meer dan onzin. Het is niet heel veel meer dan kerrie en kurkuma. Door de rijst van de Knorr zitten ook rozijnen en dat vinden we niet eens lekker. Dus maak ik het liever zelf, bekijk zeker even het recept wat ik al eens deelde als je dat ook meer ziet zitten.

Woensdag – Turkse pizza

Ik maak altijd in 1 keer een aantal porties Turkse pizza vulling voor in de vriezer, zodat we dat kunnen eten als ik er zin in heb. Of beter nog; als ik geen zin heb om lang in de keuken te staan. Want als dit is ontdooid is het echt alleen nog komkommer snijden en op een wrap leggen. Ik heb ook eens een vegetarische variant gemaakt van dit gerecht, maar eerlijk gezegd kies ik altijd liever voor de vlees variant omdat die toch wat lekkerder is.

Donderdag – Lasagne

Mozzarella die op moet, tomaten die op moeten, lasagne kruiden die op moeten. Tsja dan is er maar 1 optie, toch? Ik heb die lasagne kruiden nog nooit geprobeerd, ik hoop dat het smaakt want ik heb er nog 2. Krijg je als je regelmatig een Scoupy pakket koopt/ krijgt. Zulke dingen koop ik trouwens sowieso weinig zelf. Enige pakjes en zakjes die ik zelf koop zijn Knorr Burrito’s en Maggi aardappelpuree. Rest is eigenlijk allemaal uit pakketten of via cashbacks. De courgette voor het recept haal ik uit de vriezer, maar de paprika heb ik wel speciaal gekocht om dit mee te maken.

Vrijdag – Boerenkool met linzen

Mijn vriend heeft geluk deze week, want vandaag eten we zijn andere lievelingsgerecht. Dankzij gratis linzen en mayonaise bij de Postcode Loterij ‘doe maar lekker vegetarisch’ actie en diepvries boerenkool echt heel erg budgetproof. Wij eten samen ongeveer 500 gram aardappelen en een half pak boerenkool, dus dat is dan €1,10 voor 2 personen. Dat is natuurlijk echt helemaal niks. En nu hebben we zelfs nog aardappelen liggen van een vorige keer. Geen extra kosten dus. Je vind het recept voor dit heerlijke gerecht hier.

In het weekend eten we eigenlijk altijd makkelijk en hetzelfde, haha. Sowieso een keer pizza, omdat we daar gewoon zin in hebben. En meestal eten we de andere dag maar gewoon iets waar we zin in hebben. Dat kan soep zijn of kipsalon of restjes of iets anders wat toevallig op moet. Mocht je interesse hebben in hoe mijn boodschappen uitgaven verdeeld zijn in deze tijd dan moet je komende woensdag even terugkomen op dit blog. Dan geef ik namelijk een inzicht in wat ik heb uitgegeven en hoe deze kosten over mijn boodschappen zijn verdeeld.

Heeft jouw weekmenu een verandering doorgemaakt sinds de coronacrisis? Is er een gerecht waarvan je het recept wil zien? (Die nog niet gelinkt staat.)

4 gedachten over “Weekmenu in quarantaine”

  1. Hoe maak je de vulling vd turkse pizza’s, ik heb er nog vd liedel liggen en vorige vulling vond ik niet zo lekker,

  2. Wij hebben geen weekmenu, maar ik check altijd wel bij manlief en de kinderen wat ze willen eten. ik ga 3x per week naar de supermarkt. Twee keer naar de Jumbo en een keer naar de Plus. Tegenover de Jumbo zit een fijne slager. Daar haal ik dan vaak vlees en vleeswaren. Er wordt hier flink wat gegeten nu we met het gezin thuis zijn. Onze zoon is al volwassen en dochter 15. Er gaat ook een lading fruit en snoepgroente doorheen. Die bestel ik meestal bij de boerderijwinkel.
    Wat een apart gerecht met boerenkool. Ik ga dat zeker eens proberen. Bobotie aten we eerder ook altijd van de wereldgerechten, de “nieuwe” versie vonden we veel minder lekker.

  3. Ons ritme is niet zoveel anders dan normaal. Ik ga altijd 1 keer per week boodschappen doen en maak altijd een weekmenu. In het weekend maak ik een lijstje voor de komende week. Ik merk wel dat er wat meer snoep, koek en chips doorheen gaat momenteel. Normaal eten we dat alleen in het weekend, en de kinderen 1 koekje als ze uit school komen. Maar nu ze al een aantal weken thuis zijn verwen ik ze soms met een bakje chips of een ijsje.

Reacties zijn gesloten.