Boodschappen

Zo bespaar je het meest bij Albert Heijn

Toen ik mijn blog begon verzon ik al snel de serie ‘Waarom de *winkelnaam* je meer kost dan je lief is’. Een serie die razend populair bleek en waar heel vaak beamende antwoorden op kwamen. Tot ik vorig jaar ‘het lef’ had om ook een dergelijk artikel te schrijven over Albert Heijn. Ik werd nog net niet met de grond gelijk gemaakt. En eerlijk? De negatieve intonatie van de artikelen stond me al langer tegen, dat durf ik eerlijk te zeggen. Maar ja, het scoorde zo lekker. Haha.

Toch kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken en daarom heb ik het omgedraaid en ik ga vanaf nu vertellen hoe je het meest bespaard bij winkels! En ik begin meteen maar weer bij de winkel die de das om deed bij het vorige format; Albert Heijn. Want klagen is makkelijk, maar ik kan je beter vertellen hoe je er wél optimaal bespaard, toch?

Bonuskaart

Laat ik bij stap 1 beginnen, want als je überhaupt wil besparen bij Albert Heijn zul je een bonuskaart moeten hebben. Je kunt deze gewoon, gratis, ophalen bij de servicebalie en vast ook wel bij de meeste kassa’s en daarmee worden alle kortingen geactiveerd. Je kunt een bonuskaart anoniem houden, maar ook personaliseren zodat je ook aanbiedingen kunt krijgen die beter bij je passen.

De verschillende actieweken

Die bonuskaart gebruik je dus om van de aanbiedingen gebruik te maken. De bekendste actieweek van Albert Heijn is toch wel de Hamsterweken. De actieproducten zijn dan 1+1 gratis, oftewel de halve prijs. Een prima deal voor veel producten en je weet altijd precies wat je korting is.

Dat is anders bij de Route 99 actieweken. Dan zijn veel producten 99 cent, daar kunnen producten bij zitten die normaal €1,05 kosten of producten die normaal €2,99 kosten. Het is dus oppassen geblazen en je zult tijdens deze actieweek heel goed op moeten passen. Nieuwer zijn de Stapelkorting acties, waarbij je meer korting krijgt als je meer producten koopt. Dit vind ik zelf een heel interessante actie, waarbij ik zelf graag mijn spullen voor de vaatwasser koop, als de korting tenminste tot 60% oploopt.

De AH ActieHelden maken gebruik van wisselende aanbiedingen, waarbij kortingen ook hoog of laag kunnen zijn. Ik weet niet of deze acties terug zullen komen omdat ze naar mijn idee in 2020 zijn geïntroduceerd omdat de regering aandrong om niet meer te ‘hamsteren’, maar de geliefde Albert Heijn hamsters lijken toch weer langzaamaan terug te komen. Gelukkig, want ik ben fan. Om te beslissen of een aanbieding goed is, kun je altijd de site Voordeelmuis.nl gebruiken. Als je zoekt op een bepaald product kun je meestal helemaal naar onder scrollen voor eerdere acties met dit product. Vergelijk die prijs met wat je nu betaalt en je weet of je voor de deal moet gaan of moet overslaan.

Mijn Bonus Box en persoonlijke bonus

Een aantal jaar geleden introduceerde Albert Heijn de persoonlijke bonusaanbiedingen voor elke klant met een gepersonaliseerde bonuskaart. Sinds een paar maanden is dit echter voor een heel groot deel overgenomen door de Mijn Bonus Box. Om hiervan gebruik te maken zul je ook de app moeten hebben, want dan heb je elke week zelf in de hand op welke 5 items je korting krijgt. Of ja, niet helemaal natuurlijk. Je hebt keus uit 10 opties. En daarnaast heb je ook nog 1 of 2 persoonlijke bonus acties.

Zelf vind ik het erg fijn om met deze persoonlijke acties te kijken bij de bak of het rek afgeprijsde artikelen. Deze kortingen kun je dan namelijk met elkaar combineren en zo heel hoge kortingen krijgen. Wat denk je bijvoorbeeld van Knorr wereldgerechten voor €0,58 per stuk? Daarnaast heeft Albert Heijn ook veel huis- en budgetmerken te koop en het is goed om de prijs (en kwaliteit) van deze producten te vergelijken met dat van de A-merken. Zo koop je altijd alles voor de beste prijs, in plaats van voor de laagste prijs. Daar kan namelijk nog wel eens verschil in zitten!

Gratis producten

Als je je e-mailadres koppelt aan je bonuskaart krijg je zo nu en dan een mail dat je een gratis product mag ophalen in de winkel. Je shopt dan gewoon zoals normaal, maar bij de kassa wordt (na het scannen van de juiste bonuskaart) het volledige bedrag van je totaal afgetrokken en is het dus gratis. Klanten met een bestel bundel die elke week hun boodschappen thuis bezorgd krijgen verdienen daarmee ook extraatjes. Deze kun je dan zelf toevoegen of weigeren. Zo krijg je geen producten meer die je niet zou willen hebben. Overigens is online bestellen wellicht zelfs goedkoper dan zelf naar de winkel gaan, omdat je niet verleid wordt tot impulsaankopen en makkelijk vanaf de bank (of keukentafel) kunt kijken wat je nodig hebt.

Koopzegels

Als je je geld op een spaarrekening zet heb je tegenwoordig eigenlijk geen rente meer. Je kunt beleggen om dan toch nog wat te verdienen met je geld. Maar je kunt ook koopzegels kopen. Bij Albert Heijn levert je dat 6% rente per vol boekje op. En sinds begin dit jaar is plakken (en dus ook het verliezen van koopzegels) helemaal voorbij met de overstap op digitale zegels. Via de app die ik eerder al noemde kun je heel makkelijk het sparen van koopzegels aanzetten. Per gespendeerde euro betaal je dan €0,10 en als je dan €49,00 hebt ingelegd krijg je €52,00 terug. Als je meer wil weten over het sparen van koopzegels verwijs ik je naar het artikel wat ik er vorig jaar over schreef.

Gratis magazine

Misschien bespaar je er niet per se euro’s mee, maar gratis supermarkt magazine Allerhande vind ik wel echt een aanrader. Het is prachtig vormgegeven en van hoge kwaliteit. Het blijft natuurlijk een luxe reclameblaadje voor alles wat er bij Appie te koop is, maar dat wordt wel prachtig ingepakt en gratis.

Albert Heijn is een hele fijne winkel waar je naast veel service, ook veel korting krijgt. Ik vind de ‘nieuwe’ zelfscankassa’s ook echt heel fijn, veel handiger dan die scanners die je bij veel plekken hebt. Al voelde ik me wel altijd heel belangrijk als ik daarmee door de winkel liep, haha. Ik heb het nog niet verteld, maar sinds een aantal weken heb ik weer een fiets en dat maakt een bezoek aan de Albert Heijn, die lastig met de auto te bereiken is en te ver is om te wandelen, een stuk makkelijker. Ik zal dus echt weer veel vaker bij mijn voorheen favoriete winkel komen vanaf nu.

Dit artikel is uit eigen beweging geschreven en #nospon.