Besparen

Besparen op boodschappen als je elke dag naar de supermarkt gaat

Ik deed altijd 2 keer per week boodschappen. In 2 tot 4 verschillende winkels. Momenteel doe ik eens per 2 weken ‘grote’ boodschappen bij Aldi en dan nog 1 keer per week een kleine shop bij Jumbo. Dat laatste zijn verse producten en dingen die ik niet bij Aldi koop, zoals koffie. Volgens mij is iedereen wel een beetje minder vaak boodschappen gaan doen sinds we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Maar nu we steeds wat meer terug naar normaal gaan zullen velen ook de boodschappen weer in oude gewoonten vervallen. Voor sommigen is dat om elke dag even bij de supermarkt naar binnen te wippen. En als je dat prettig vindt moet je dat ook zeker niet laten. Er zijn echter wel wat dingen waar je op kunt letten om, ook als je elke dag naar de winkel gaat, te besparen op je boodschappen.

Voorkom voedselverspilling

Elke dag naar de supermarkt gaan kan ook veel voordelen hebben. Zo kun je dagelijks inspringen op wat er nog in je koelkast ligt. Maar ook wat er bij de supermarkt haast over de datum gaat. Maak gebruik van de anti-verspilling stickers of van de magic boxen van Too Good To Go om geld en het milieu te besparen. Zorg dat je voor je elke dag even in je (koel)kast kijkt wat er ligt voor je naar de supermarkt gaat. Zo voorkom je dat je producten (onnodig) dubbel koopt en dat je eten moet weggooien.

Hou je budget in de gaten

Als je alles in je mandje gooit kun je zo elke dag voor een paar tientjes aan boodschappen meenemen. Zeker als je na je werk, met honger, richting de plek gaat die is ingericht om zoveel mogelijk geld uit je zakken te kloppen. Wil je per week maximaal €70,00 uitgeven? Dan blijf je dus elke dag onder die €10,00. blijven om binnen budget te blijven.

Zorg dat je niet teveel kán meenemen

Normaal zou ik zeggen; pak een mandje in plaats van een kar. Maar op dit moment is dat niet echt een optie. Dus moet je op een andere manier zorgen dat je je hoeveelheid boodschappen beperkt. Ga daarom te voet of met de fiets boodschappen doen. Of zet een (boodschappen)tas in je karretje waar al je boodschappen in moeten passen. Het voorkomt vooral de ongeplande en onnodige boodschappen. En dat zijn nu net de boodschappen die je veel geld kosten.

Blijf aan de zijkant

Is je ooit opgevallen dat de meest hoognodige producten aan de zijkanten van de winkel liggen? De middelste rijen bevatten vaak minder noodzakelijke dingen zoals chips. Haal dat soort dingen 1 keer in de week en blijf verder op de hoognodige plekken. Dool ook niet oneindig door de winkel heen. Maak voor de deur een vlug plan van aanpak en ga alleen op die dingen af. Groenten, vlees, brood, beleg en dan naar de kassa. Als je iets vergeten bent kan dat waarschijnlijk wel wachten tot morgen.

Voor nu bevalt het weinige boodschappen doen mij goed. En de Aldi, verrassend genoeg, ook. Maar daar kom ik later nog wel op terug. Toch denk ik niet dat ik niet (ooit) weer zal vervallen in een periode waarin vaker boodschappen worden gedaan. Dan zijn dit de manieren waarmee ik zorg dat ik binnen budget blijf…

2 reacties op “Besparen op boodschappen als je elke dag naar de supermarkt gaat”

  1. “Is je ooit opgevallen dat de meest hoognodige producten aan de zijkanten van de winkel liggen? De middelste rijen bevatten vaak minder noodzakelijke dingen zoals chips” gaat hier niet op. De Chips bijvoorbeeld ligt aan de zijkant en voor de nodige dingen moet je zo’n beetje de hele supermarkt door crossen. Ze hebben hier dat trucje waarschijnlijk al door gehad.

  2. Afhankelijk van het gebouw waar de supermarkt zit zal dat best wel eens gebeuren. Maar dat zijn dan toch de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *